Kiadó története

A kiadó Magyarország talán jelenleg legdinamikusabban növekvő kiadóvállalata, árbevételét az elmúlt egy évben sorozatkönyveinek köszönhetően sikerült megsokszoroznia.

A kiadó közel húszéves kiadói és könyvterjesztői tapasztalattal rendelkezik, hisz a mai kiadó elődje Magyarország első magánkiadója volt. A rendszerváltás után témaválasztásában igyekezett követni a társadalmi változásokat és igényeket, a piaci környezet és a versenyhelyzet alakulását, ennek megfelelően alakította kiadói programját.

Az egyik legnagyobb sikert hozó vállalkozásuk a 2001-ben indított új sorozat, a Nemzet nagyjai, amelynek keretében különböző témakörök szerint csoportosítva jelentetnek meg nagysikerű életrajzi köteteket (Nemzet Színészei, Sportolói és médiaszemélyiségei).

A fentieken kívül igen népszerűek az egészségügyi, pszichológiai témájú könyvei, amelyek komoly segítséget nyújtanak az érdeklődők számára, hogy egészségesebb, természetesebb életmódot alakítsanak ki maguknak, foglalkozzanak lelki egészségük gondozásával, személyiségük, önismeretük fejlesztésével. Neves külföldi szerzők ismeretterjesztő, tanácsadó kiadványai, mint pl. Maria Treben: Egészség Isten patikájából; vagy Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged? című könyve az elmúlt évtized könyvslágerei között említhetők.

A szépirodalmi művek terén a kiadó különös hangsúlyt fektet a kortárs irodalom terjesztésére, ennek keretében a fiatal, és nem csak fiatal, de „pályakezdő” szerzők felkarolására, ennek egyedi példáját jelentik a nagy írói reménységként indult fiatal szerző, Regős István Attila könyvei, vagy a 62 éves Palkovics György novellatrilógiája.

A 20. századi magyar irodalom bár egyik legvitatottabb, mégis legolvasottabb szerzője Wass Albertteljes életművét a Mentor kiadóval közösen díszkiadásban jelenteti meg 60 kötetben.

2012-ben a Kiadó bővítette kínálatát – két új sorozatával: Benedek Elek Meséi, illetve Karl May Indián történetei – a gyermekek és az ifjúság számára kínál értékes olvasnivalót.

A Kiadó jelenlegi sikerének kulcsát a 2010 folyamán elindított történelmi témájú sorozat-kötetek jelentik, köztük a Magyar királyok és uralkodók és Magyar királynék nagyasszonyok című, vagy a történelem legnagyobb ütközeteit bemutató Nagy csaták című sorozat.

A Magyar királynék és nagyasszonyok című sorozat 2012-ben elnyerte az egyik legrangosabb könyvszakmai díjat, a Budai Díjat, amelyet adott évben az „oktatást-nevelést legjobban segítő” könyveknek ítélnek oda.

Nagy népszerűségnek örvendenek az egy-egy sajátos területet felölelő, évente megjelenő kiadványok, mint pl. a FORMA-1 és a MotorGP sztorik, amelyek a technikai sportok világáról, versenyeiről és személyiségeiről adnak hiteles és érdekes képet.

A Kiadó az országban új, egyedi kezdeményezésként indította be a magánkiadás konstrukcióját, amelynek keretében a Kiadó magára vállalja a szöveggondozás, a szerkesztés, a nyomdai előkészítés és lebonyolítás, a terjesztés, reklámozás valamennyi feladatát, gondját.

Legfrissebb hírek

Kapcsolat a Kiadóval

KönyvKlub Kft.
Telefon: 06-70 948-5505
2234 Maglód, Sugár út 51.
PF. 30.
E-mail:
titkarsag@dunakiado.hu

megrendelo@dunakiado.hu


Mintaboltunk:

a budapesti Tétényi úti kórházban, rögtön a bejáratnál!
Nyitva: munkanapokon 8 és 12 óra között.

2021. március 28.

Megjelent!

Megjelent!

Az afrikai fehérhasú törpesünök egyre közkedveltebb házi kedvencekké váltak az elmúlt évek során. Egzotikus állatot nevelni nem mindig egyszerű. Ebben szeretnénk alappal szolgálni a kezdő süntartóknak, és azoknak, akik csak tervezik a tartását. Azonban hasznos olvasmány lehet olyanoknak is, akik gyakorlottabbak már.

2018. január 19.

Megjelent!

Megjelent!
Megjelent kiadónk legújabb fantasy regénye!

Izgalmas karakterek elképesztő kalandjai. Kapható nálunk 20 százlék kedvezménnyel és a könyvesboltokban.

2017. december 18.

Megjelent!

Megjelent!
A mai napon megjelent Wass Albert díszkiadásunk 49. kötete, az Életem: voltam II.

Ezek az önéletrajzi jellegű írások, amelyek többnyire az emigráció éveiben születtek, átfogó képet adnak Wass Albert nem éppen könnyű életéről.

2017. július 17.

Megjelent!

Megjelent!

Június 30-án megjelenik az Ízőrzők szakácskönyvsorozat Rétesek című kötete.

Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve.

2017. június 27.

Megjelent!

Megjelent!

Benedek Elek

2017. június 27.