B. Molnár László  Vallomás édesapámról
  • Kategória: E-könyv
  • Oldalszám: 164
  • Áfa: 5%
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789633541746
E-könyv
E-könyv

Információ a könyvről

A fiú mióta csak az eszét tudja az apjához mérte magát. Sokszor lehetett nyomasztó ez az összehasonlítás. És hiába halott az apa, máig csakis ő a mérce. Akihez szólni, akitől kérdezni lehet, aki mintha fizikai valóságában is ott lenne az emberrel, akinek hallani a hangját vagy legalább a szívverését a műtőajtó előtt, miközben odabent végső és reménytelen küzdelmet folytatnak az orvosok. A sors nem adott egyszerű életet Zámbó Jimmy gyermekeinek. S talán a legbonyolultabb kihívásokat legidősebb fiára, Krisztiánra mérte. Aki miután édesapja feleségül vett egy kétgyermekes elvált asszonyt, féltestvérek közé született. S amikor Jimmy ismét egy kétgyermekes elvált nőhöz kötötte az életét, megint csak két újabb gyerekkel nevelkedett együtt, hogy aztán édesapja utolsó házasságából két kistestvére is szülessen. Két anyához, hat testvérhez és egy nem akármilyen apához kellett alkalmazkodnia. Egy apához, aki az élet. legkisebb részletét illetően sem a hétköznapi szabályok szerint élte az életét, aki sok-sok szorongással, kétellyel és persze nagy tehetséggel áldott, vert a fátum. Aki gyakorta legeslegújabb barátnőihez is magával vitte a fiát, akit beavatott számos titkába, köztük sok olyanba is, amit aligha érthetett a kamaszodó gyerek. Jimmy imádta a gyerekeit, miközben élete igazi középpontjában mégis csakis ő maga állhatott. Kényeztette, tejbe-vajba fürösztötte őket, miközben nem biztos, hogy tudta milyen hatást gyakorol rájuk az a sok-sok feszültség, frusztráltság, ami egész életét végigkísérte. Olyan ez a könyv, mint egy nagy sóhaj. Mint egy óriási megkönnyebbülés. Mellyel a Fiú, aki mindmáig mindent az Apjához mér, végre kilép az óriás árnyékából. S elmond mindent őszintén, ahogy ő maga látta. A Király legidősebb fiaként. Sokszor nagyon-nagyon egyedül. - Ómolnár Miklós a Story főszerkesztője
      
B. Molnár László (Szerkesztő)
1190 Ft
Ajánlott könyvek

Dávid Sándor

Forma-1 sztorik 2014-2015

Dávid Sándor legendás évösszefoglalója e-könyvben. A szerző utánozhatatlan stílusa és mesélőképessége a Forma-1 világát is úgy képes újraláttatni velünk, hogy szinte elfelejtjük, ezt az egészet egyszer a televízióban már mi magunk is végignéztük. A kötetben megtalálható 29 +1 Magyar Nagydíj Krónikája is.

Jerome Coctoo

Lelke bolondjai

A regény szinte beszippantja és oly módon magával ragadja az olvasót, hogy már-már ott sétálunk a tengerparti francia kisvárosban, érezzük az elegáns New York-i étterem ínyenc fogásainak ízét és illatát.

Betekinthetünk egy konyakbirodalom falai közé, egy normandiai halász mindennapjaiba, kalandozhatunk az Andok titokzatos világában, megismerhetjük egy nagynevű amerikai magazin életét és egy extravagáns fiatal divattervezőt. Mindezekre egy pipafüstbe burkolódzó híres festőművész, egy sikeres író és egy fiatal lány barátsága, szerelme és szellemisége kísér el.

Jerome Coctoo

Francia négyes

A regény igazi unikum. Csodálatos helyekre repíti el az olvasót úgy, hogy közben oly sok mindent megtudhat az élet finom és apró dolgairól.

Egy francia származású orvos, egy sajtóbirodalom, egy téves telefonhívás, amely összefon és megváltoztat sorsokat, a California World vitorlás kupa, és egy Fabergé ékszertojás rejtélyes története teszi letehetetlenné a könyvet, amelyet mindvégig átsző a szerelem, ami csak úgy jön, és nem kérdi, szabad-e az ember.

Jerome Coctoo

Semmi sem az, aminek látszik

A regénynek már a címe is telitalálat. Nemcsak felébreszti a kíváncsiságot, de utal a történet izgalmas menetére is. A javarészt Angliában és az Egyesült Államokban játszódó, több szálon futó cselekmény tökéletes fonata egyszerúen lebilincseli az olvasót. Izgalmas események sora és érzelmek viaskodása vezet a végkifejlethez, amelyet finoman átszőnek a múlt emlékei. A regény vége mindvégig kiszámíthatatlan, képtelenség letenni.

Karl May

Winnetou I.

Karl May Művei 13. kötet

A kiadó a szerző eredeti szövegei alapján készült új fordításokat jelenteti meg, és nem a régebbi, az ifjúság számára átdolgozott regényeket adja ki újra.
Legyél Te is indián!

Karl May régen: az ifjúság számára átdolgozva…
Karl May ma: eredetiben, felnőtteknek és ifjaknak!!! Uff!