Maria Treben  Női betegségek
  • Eredeti cím: Frauenkrankheiten
  • Kategória: Egészség, életmód
  • Oldalszám: 128
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 148 mm
  • Könyv magassága: 210 mm
  • Áfa: 5%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789639684317
Egészség, életmód

Áttekintés a könyvről

Maria Treben könyve az egészséges életmód és gyógyulás iránytűje napjaink asszonyai és leányai számára.Információ a könyvről

Maria Treben, "Isten patikáriusa" e könyvébena női betegségekkel kapcsolatos tapasztalatait tárja fel. Valóságos bőségszarut kínál a megelőzéshez, a kezeléshez és a gyógyításhoz, kezdve a serdülőkorú leányok gondjaitól a változás évéig.

A receptúrákon kívül a szerző értékes tanácsokkal szolgál a gyógynövények felismeréséhez, gyűjtéséhez és tárolásához, nemkülönben a teakeverékek és egyéb házi szerek összeállításához.


Részlet a könyvből:

A változás kora (klimax)

A változás a nő 45–50. életéve táján kezdődik. A peteérés lassan megszűnik, s vele együtt a havivérzés. Beáll az ún. menopauza.

Ha pár hónapos kimaradás után ismét vérzés következik be, az nem mindig menstruációt jelent. Előfordulhat, hogy ez a vérzés a méh megbetegedésének tünete.

Gyakran már a menstruáció teljes megszűnte (a menopauza) előtt fordulnak elő különféle panaszok. Ezeket a petefészek-tevékenység befejeződése, a női nemi hormon (ösztrogén) hiánya idézi elő. A szervezetnek ehhez az állapothoz lassan szoknia kell. Ilyenkor panaszkodnak a nők agyi vértolulásról, kedélyhullámzásról, amely ideges feszültséget, levertséget, néha sírógörcsöt és ok nélküli levertséget (depressziót) okoz. Mindez a hormonhiány kiváltotta lelki változások következménye, s előbb-utóbb megszűnik.

A változás évei kétségkívül mélyen belevágnak a nő életébe, s mindennemű panaszokkal járnak együtt. A következőkben felsorolt, Isten kertjében termő gyógynövények enyhítik az átmenet nehézségeit.

Palástfű 

Csészénként egy tetézett kiskanál palástfüvet leforrázunk, fél perc múlva leszűrjük. A napi adag 2–3 csésze, kortyonként fogyasztva.

Pásztortáska 

A változás éveiben ajánlatos rendszeres pásztortáska-kúrát tartani. Négy héten át igyunk meg napi két csésze pásztortáska-teát. Csészénként egy púpozott kiskanál szárítmányt forrázunk le, fél perc múlva leszűrjük és apránként fogyasztjuk el. Ezután három hét kihagyás, majd ismét négyhetes kúra következik.

Fagyöngy  

Egy tetézett kiskanál bogyóitól megfosztott leveles szárat egy csésze hideg vízben 12 óra hosszat áztatunk. A kivonatot ezután fölmelegítjük és leszűrjük. Egész napra elosztva három csészényi fogyasztható belőle. Legjobb, ha a napi adagot meleg hőpalackba töltjük.

Cickafark  

Csészénként egy púpos kanál cickafarkat leforrázunk, fél perc múlva leszűrjük. Napi adagja 2–3 csésze, kortyonként fogyasztva.

Cickafark-ülőfürdő  

Kiegészíti a teát hetenként egy ülőfürdő. 10 dkg cickafarkat ötliteres vödörben hideg vízbe áztatunk 12 óráig. Ezután leszűrjük, s a levet a fürdővízhez öntjük. A fürdés 20 percig tartson, majd törölközés nélkül, fürdőköpenybe burkolózva feküdjünk ágyba, s izzadjunk egy óra hosszat.


Kapcsolódó könyvek:

Az író életrajza

1695 Ft
1356 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Zhang Jing Chong

Csi-Hszüe - Vér, Levegő, Meridiánok

Kínai orvoslás és a meridiánok - Szervezetünk "Levegő és Vér" áramlásának magyarázata.

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Cherie Calbom, Maureen Keane

Lékönyv 2.

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

 

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Stephen Blauer

Lékönyv 1.

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

Maria Treben

Egészséges táplálkozás gyógynövényekkel

Ez a hasznos könyvecske a betegségek megelőzésén túlmenően gyakorlati tanácsokat ad az egészséges táplálkozás kialaításához, gyógynövények és fűszerek felhasználásához, ételeink ízletesebbé, ugyanakkor egészségesebbé tételéhez.Maria Treben

Fejfájás és migrén

A szerző azon fáradozott e könyv megírásakor, hogy az összegyűjtött valamennyi tapasztalatot, információt lejegyezze a fejfájásról és a migrénről.