Maria Treben  Az allergia
 • Sorozat:
  Maria Treben előadásai
  5. kötet
 • Eredeti cím: Allergien
 • Fordító: Németh György
 • Illusztrátor: Varga Emma
 • Kategória: Egészség, életmód
 • Oldalszám: 128
 • Könyv kötése: puhakötéses
 • Könyv szélessége: 120 mm
 • Könyv magassága: 200 mm
 • Könyv súlya: 114 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9789639919693
Egészség, életmód

Áttekintés a könyvről

Maria Treben előadásai 5. kötet


Csak kemény fedéllel kapható!

Információ a könyvről

Az allergia ma már népbetegségnek tekinthető. Maria Treben, "Isten patikáriusa" ebben a kötetben összefoglalja az allergiára vonatkozó bőséges ismereteit és tapasztalatait.

A gyógyfüvek alkalmazásához szükséges recepteken kívül megismerésükhöz, gyűjtésükhöz és tárolásukhoz, továbbá a teakeverékek elkészítéséhez szükséges tudnivalókról is tájékoztat a szerző.

Örömmel vállalkoztunk Maria Treben legújabb művének kiadására. Hazánkban már széles körben ismeretes a világhírű füvesasszony munkássága, éppen a nagy sikert aratott Gyógynövények Isten patikájából című előző munkája révén. Jelen sorozatunkban Maria Treben legújabb tapasztalatait, gyakorlati eredményeit tárjuk a magyar olvasók elé praktikus, jól használható csoportosításban. Bár e könyvecskék nem olcsók, mégis úgy gondoljuk előbb-utóbb a teljes sorozatnak ott a helye a magyar családok könyvtárában.

Maria Treben elsősorban a gyógynövényekkel kapcsolatos gyógymódok szakértője, bár éppen új sorozatában már szélesebb körű életviteli tanácsokat is ad. Véleményünk szerint a mind ismertebbé vált egyéb természetgyógyászati módszerek: böjt- és diétás kúrák, talpmasszázs, akupunktúra és akupresszúra, méregtelenítő módszerek, ellazító-nyugtató, relaxációs gyakorlatok, jógaterápia, vegetárius étrend stb. jól kiegészíthetik fitoterápiás tanácsait.

Mindezek együttes alkalmazása hozza meg a gyógyulást és ad teljesebb, természetközelibb életet, ami a „modern” embernek mindinkább létszükségletévé válik. A gyógyfüvekből való teakészítésben Maria Treben eltér a hazai és külföldi általános gyakorlattól. Ő ugyanis forrázás után nem tíz-húsz, hanem már fél perc múlva leszűri a gyógyteát.

Olvasóinknak sikeres, betegséget megelőző életet, természethez közelebb álló életmódot, és a betegeknek gyógyulást kíván a magyar kiadó.

Részlet a könyvből:

Gyógyító növények

Csalán

A sokak által lenézett csalán Isten kertjének legfontosabb gyógynövényei közé tartozik. Érdemes minden tavasszal kúraszerűen fogyasztani ezt a vérképző és vértisztító hatású gyógynövényt.

Gyűjtsük tavasszal a csalán fiatal leveles hajtásait, és fogyasszuk őket tea formájában kúraszerűen négy héten át. Reggelenként éhgyomorra kortyolgassunk egy csésze csalánteát, majd a nap folyamán még két csészényit. Csészénként egy teáskanálnyi csalánt vízzel leforrázunk, fél perc múlva szűrjük, és apránként elfogyasztjuk a teát.

Ősszel ismét nőnek fiatal hajtásai, akkor a kúrát megismételhetjük.

Megelőzés céljából egész éven át naponta igyunk szárított csalánból, a tavasszal és ősszel gyűjtött és megszárított hajtásokból főzött csalánteát.

Fagyöngy

A vérnyomást szabályozó és a vérkeringést serkentő hatása igen értékes gyógynövénnyé teszi. Mindenkinek ajánlom, hogy évenként egyszer 6 héten át kúraszerűen fogyasszon fagyöngy-teát. Az első három hét alatt naponta 3, majd két héten át naponta 2, az utolsó héten naponta 1 csésze fagyöngy-teát igyon. A kúra alatt a vérnyomása és a vérkeringése rendbejön. Egy púpozott teáskanálnyi bogyóitól megfosztott leveles hajtást egy csésze hideg vízben 12 órán át áztatunk, majd megmelegítjük és szűrjük a folyadékot.

Gyermekláncfű (pitypang) 

Amikor a gyermekláncfű virágzik, rágjon két héten át kúraszerűen friss szárakat. Naponta tíz gyermekláncfű-virágot szárastól leszedünk, a virágot eltávolítjuk, a szárakat megmossuk, majd lassan megrágtuk. A kimerült, fáradt ember frissessége, életkedve a kúra alatt visszatér.

Kakukkfű

Azt tapasztaltam, hogy a reggeli kávé helyett elfogyasztott kakukkfű-tea szinte csodát művel. Az ember felfrissül, nincs gyomortelítettség érzés, elmarad a szokásos reggeli köhögés, egy szó mint száz: jól kezdődik a nap, jó a közérzet. Csészénként egy púpozott teáskanálnyi kakukkfüvet vízzel leforrázunk, fél perc múlva szűrjük, és kortyolgatva megisszuk.

 

Kapcsolódó könyvek:
Bőrbetegségek
Légúti betegségek
Női betegségek

Az író életrajza

995 Ft
796 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Zhang Jing Chong

Csi-Hszüe - Vér, Levegő, Meridiánok

Kínai orvoslás és a meridiánok - Szervezetünk "Levegő és Vér" áramlásának magyarázata.

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Cherie Calbom, Maureen Keane

Lékönyv 2.

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

 

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Stephen Blauer

Lékönyv 1.

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

Maria Treben

Egészséges táplálkozás gyógynövényekkel

Ez a hasznos könyvecske a betegségek megelőzésén túlmenően gyakorlati tanácsokat ad az egészséges táplálkozás kialaításához, gyógynövények és fűszerek felhasználásához, ételeink ízletesebbé, ugyanakkor egészségesebbé tételéhez.Maria Treben

Fejfájás és migrén

A szerző azon fáradozott e könyv megírásakor, hogy az összegyűjtött valamennyi tapasztalatot, információt lejegyezze a fejfájásról és a migrénről.