Maria Treben  Szív- és érrendszeri betegségek
 • Sorozat:
  Maria Treben előadásai
  8. kötet
 • Eredeti cím: Herz- und Kreislaufkrankheiten
 • Fordító: Erdélyi Z. János
 • Illusztrátor: Varga Emma
 • Kategória: Egészség, életmód
 • Oldalszám: 136
 • Könyv kötése: puhakötéses
 • Könyv hossza: 200 mm
 • Könyv szélessége: 120 mm
 • Könyv súlya: 121 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9789639919686
Egészség, életmód

Áttekintés a könyvről

Maria Treben előadásai 8. kötetJELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Információ a könyvről

Ön előtt fekszik egy sorozat legfrissebb könyve a szív- és érrendszeri betegségekről.

A gyógynövények betegségek esetén való alkalmazására adott ötletek mellett megtalálhatják ebben a könyvben a terápiás eredményeket, ötleteket a betegségek megelőzésére, tudnivalókat a gyógyfüvekről, továbbá egy gyógynövényjegyzéket. A fő részben találhatók - ábécé-rendben felsorolva - a mindenkori betegségek, hogy megkönnyítsük az Ön dolgát, és a kívánt részre gyorsan rátaláljon. Ezt követik a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításának eddigi legfontosabb eredményei.

 

Részlet a könyvből:

 

Trombózis

Ha trombózisról beszélünk, többnyire venózus trombózisra gondolunk, noha létezik artériás is. Trombózison általában egy vérérnek véralvadék általi elzáródását értjük. Ez történhet csonttörésnél, de akár műtét után is, amikor egy orvosi beavatkozásnál megnő a vér alvadási hajlama. Elzáródás bekövetkezhet továbbá tartós vérellátási zavarnál is, például arterio-szklerózisnál az erek változásakor. Visszértágulat vagy vénagyulladás gyakran előhírnökei egy trombózisnak.

A vénatrombózis a venózus vérellátási zavarok legextrémebb formája. Leggyakrabban a nagy lábvéna az érintett. A lábvéna-trombózis lázban, hirtelen erős lábikrafájdalomban, az erek megkeményedésében, a lábszár bepirosodásában és a lágyéki nyirokcsomók megduzzadásában jelentkezik.

Trombózis esetén szigorúan ágyban kell maradni, hogy ne kockáztassunk meg egy életveszélyes embóliát. Mintegy három hét után szabad csak szorosan bekötött lábbal mozgásgyakorlatokba kezdeni. A trombózis megelőzésére szolgál a láb visszértágulatain az állandó borogatás, mielőbbi felkelés műtétek után, valamint azok a tevékenységek, melyek a vérkeringést serkentik, például masszázsok, mozgás, légzésgyakorlatok.

 

Csalános lábfürdő

A trombózisból való kigyógyulás után (ezt mindenesetre orvos állapítsa meg) csalános lábfürdőt ajánlok a vérellátás serkentésére. Két púpos maroknyi friss vagy 100 g szárított csalánlevelet áztassunk be 5 liter hideg vízbe 12 órára. A hideg oldatot melegítsük fel, a gyógynövény maradjon a vízben, és ebben fürdessük a lábakat 20 percig.

Kis svédkeserű

Először kenjük be a bőrt körömvirágkenőccsel, hogy a kis svédkeserűben lévő alkohol ne vonja el a bőr zsírtartalmát. Megfelelő nagyságú vattapamacsra csepegtessünk kis svédkeserűt, majd rakjuk az érintett testrészre. Hőszigetelésként tegyünk rá egy réteg száraz vattát és egy műanyag fóliát. A borogatást meleg kendővel rögzítsük.

Körömvirágkenőcs

Egy serpenyőben hevítsünk fel 250 g tiszta sertészsírt és csurgassunk bele egy púpozott maroknyi körömvirágot (levelet, virágot és szárat), hagyjuk egyszer felhabzani, keverjük erősen és vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről. Lefedve hagyjuk az egészet éjszaka kihűlni. Másnap még egyszer melegítsük fel enyhén a serpenyőt, tartalmát egy tiszta vászonkendőn passzírozzuk át, a virágot, levelet és szárat préseljük ki, s az így nyert kenőcsöt töltsük zárható üvegekbe.

Lándzsás útifű

Trombózis kezelhető lándzsás vagy széles útifűből készült pép-pakolással. A frissen szedett leveleket mossuk meg és nyomkodjuk szét gyúrótáblán nyújtófával. A levélpépet rakjuk az érintett helyre.

995 Ft
796 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Zhang Jing Chong

Csi-Hszüe - Vér, Levegő, Meridiánok

Kínai orvoslás és a meridiánok - Szervezetünk "Levegő és Vér" áramlásának magyarázata.

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Cherie Calbom, Maureen Keane

Lékönyv 2.

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

 

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Stephen Blauer

Lékönyv 1.

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

Maria Treben

Egészséges táplálkozás gyógynövényekkel

Ez a hasznos könyvecske a betegségek megelőzésén túlmenően gyakorlati tanácsokat ad az egészséges táplálkozás kialaításához, gyógynövények és fűszerek felhasználásához, ételeink ízletesebbé, ugyanakkor egészségesebbé tételéhez.Maria Treben

Fejfájás és migrén

A szerző azon fáradozott e könyv megírásakor, hogy az összegyűjtött valamennyi tapasztalatot, információt lejegyezze a fejfájásról és a migrénről.