Zelenák János  A halászlé titkai
 • Magyar alcím: Tippek, trükkök, praktikák
 • Kategória: Gasztronómia
 • Oldalszám: 64
 • Színes fotók száma: 23
 • Könyv kötése: keménytáblás
 • Könyv szélessége: 167 mm
 • Könyv magassága: 235 mm
 • Könyv súlya: 330 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9789639919556
Gasztronómia

Áttekintés a könyvről

Tippek, trükkök, praktikák

Információ a könyvről

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít.

A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek többsége számára is az egyik legismertebb és legvonzóbb, legszívesebben rendelt fogás. Mi, magyarok sem csak a karácsonyi ünnepekkor fogyasztjuk, hanem sokan télen-nyáron szívesen főzik.

A halászlékészítés, a horgászattal együtt szinte sporttá nőtte ki magát, és a halászléfőző versenyek mára sok falu, község, város nagy eseményei közé tartozik. A mester és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat. A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez. Egy szórakoztató útikalauzhoz hasonlóan nem csak az utazás (főzés), hanem az olvasás is kellemes lehet.

A recept egyszerű és garantáltan káros adalékoktól mentes, ízletes étel készülhet, ha követjük a leírást. Bátrabb és gyakorlottabb olvasók kísérletezhetnek saját módszerekkel is, de az sem kizárt, hogy még ők is tanulhatnak új fogásokat, vagy felismerhetik, hogy eddig miért (nem) sikerült a művük.

A szerző 40 éves tapasztalatának eredményét írta le, és reméli, hogy ezáltal teljesül az az álma, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok és néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen, hanem bárki megtanulhassa elkészíteni ezt az ételt. Célja, hogy a jövőben a „titkosan” őrzött recept mindenkié és bárkié legyen, így sok magyar hagyománnyal együtt utódaink is megismerjék, fennmaradjon az utókor számára.

A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez.

2495 Ft
1871 Ft
25 %
Ajánlott könyvek

Móczár István, Róka Ildikó

Rétesek

Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve. Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Készítsük hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve, ha nagy elismerésre vágyunk.

Móczár István, Róka Ildikó

Diós ételek

DARUNYAK és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 10. kötet


Móczár István, Róka Ildikó

Sült tészták

HERŐKE és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 9. kötet

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Móczár István, Róka Ildikó

Boros ételek

HÓLABDA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 8. kötet

Móczár István, Róka Ildikó

Vadételek

RAPSIC VADAS és a többiek

Ízőrzők szakácskönysorozat 7. kötet