• Sorozat:
    Ízőrzők szakácskönyvsorozat
    2. kötet
  • Magyar alcím: PETYEG és a többiek
  • Kategória: Gasztronómia
  • Oldalszám: 96
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 170 mm
  • Könyv magassága: 247 mm
  • Könyv súlya: 341 gramm
  • Áfa: 5%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789633541197
Gasztronómia

Áttekintés a könyvről

PETYEG és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 2. kötet

Információ a könyvről

A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba.

Megtalálják itt a legegyszerűbb hallevest, az ünnepi asztal fogassüllőjét, vagy a legmodernebb trendeknek is megfelelő, fóliában sütött pisztrángot.Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők” című televíziós ismeretterjesztő sorozat. 

Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.

Sok-sok érdekes, kipróbálásra érdemes recept, ami ráadásul még egészséges is!

Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!

 

Tartalom:

❧ Petyeg – halleves – Tihany
❧ Laskóvölgyi halászlé – Egerszalók
❧ Balatoni halászlé – Balatonlelle
❧ Dunai halászlé – Bátya
❧ Ecetes hal – Tihany
❧ Olajos hal – Balatonakali
❧ Pácolt hal – Tótszerdahely
❧ Sült garda – Tihany
❧ Balatoni sült keszeg – Gyenesdiás
❧ Rácalmási rakott ponty – Rácalmás
❧ Füstben sült ponty – szabadtűzi túrós csuszával – Érsekcsanád
❧ Csukafilé sörtésztában – Tiszakécske
❧ Harcsa savanyú káposztával – Tápióbicske
❧ Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal – Mátranovák
❧ Töltött pisztráng zöldségekkel – Hegykő
❧ Balatoni süllő tormás mártással – Balatonudvari
❧ Szigligeti fogas – Szigliget


Kapcsolódó könyvek:
Édes kelt tészták, kalácsok
A disznóvágás ételei
Boros ételek

1490 Ft
1192 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Móczár István, Róka Ildikó

Rétesek

Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve. Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Készítsük hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve, ha nagy elismerésre vágyunk.

Móczár István, Róka Ildikó

Diós ételek

DARUNYAK és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 10. kötet


Móczár István, Róka Ildikó

Sült tészták

HERŐKE és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 9. kötet

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Móczár István, Róka Ildikó

Boros ételek

HÓLABDA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 8. kötet

Móczár István, Róka Ildikó

Vadételek

RAPSIC VADAS és a többiek

Ízőrzők szakácskönysorozat 7. kötet