Áttekintés a könyvről
PETYEG és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 2. kötet
Információ a könyvről
A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba.
Megtalálják itt a legegyszerűbb hallevest, az ünnepi asztal fogassüllőjét, vagy a legmodernebb trendeknek is megfelelő, fóliában sütött pisztrángot.Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők” című televíziós ismeretterjesztő sorozat.
Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.
Sok-sok érdekes, kipróbálásra érdemes recept, ami ráadásul még egészséges is!
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!
Tartalom:
❧ Petyeg – halleves – Tihany
❧ Laskóvölgyi halászlé – Egerszalók
❧ Balatoni halászlé – Balatonlelle
❧ Dunai halászlé – Bátya
❧ Ecetes hal – Tihany
❧ Olajos hal – Balatonakali
❧ Pácolt hal – Tótszerdahely
❧ Sült garda – Tihany
❧ Balatoni sült keszeg – Gyenesdiás
❧ Rácalmási rakott ponty – Rácalmás
❧ Füstben sült ponty – szabadtűzi túrós csuszával – Érsekcsanád
❧ Csukafilé sörtésztában – Tiszakécske
❧ Harcsa savanyú káposztával – Tápióbicske
❧ Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal – Mátranovák
❧ Töltött pisztráng zöldségekkel – Hegykő
❧ Balatoni süllő tormás mártással – Balatonudvari
❧ Szigligeti fogas – Szigliget
Kapcsolódó könyvek:
Édes kelt tészták, kalácsok
A disznóvágás ételei
Boros ételek