Áttekintés a könyvről
TÖKÖS BÉLES és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 3. kötet
Információ a könyvről
A harmadik kötetben az édes kelt tészták legjavából gyűjtöttünk össze egy szép, színes, illatos csokorra valót. A legegyszerűbb, ősi ételtől, a vízen kullogótól, a kapros-túrós lepényen át az ünnepek százrétű kalácsáig sok-sok „ennivaló” érdekességet találnak a könyvben.
Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők”című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!
A kelt tészták készítéséhez néhány jó tanácsot itt talál!
Tartalom:
❧ Falatos – Szentgál
❧ Tepertős-szilvalekváros fülecske – Bucsuta
❧ Túrós lepény – Kisnána
❧ Hetényi lakodalmas piros kalács – Hosszúhetény
❧ Tejfölös lángos – Rátka
❧ Százrétű kalács – Györköny
❧ Kulcsos kalács – Sárszentlőrinc
❧ Gesztenyés koszorú – Velem
❧ Cukorba forgatott – Méhkerék
❧ Goblinye – mákos gombóc – Gyulafirátót
❧ Paraszt torta – Gyulafirátót
❧ Pecc pite – Tápióbicske
❧ Tökös béles – Fertőhomok
❧ Vízen kullogó – Tápiószentmárton
❧ Tarkedli – Csákvár
❧ Csíkszentdomokosi kürtőskalács – Pusztavám
❧ Krumplis kőttes – Sándorfalva
❧ Hájas kalács – Császártöltés
❧ Kevert kőtt – Erzsébet
Kapcsolódó könyvek:
Édes kelt tészták, kalácsok
A disznóvágás ételei
Boros ételek