Móczár István, Róka Ildikó  Édes kelt tészták, kalácsok
  • Sorozat:
    Ízőrzők szakácskönyvsorozat
    3. kötet
  • Magyar alcím: TÖKÖS BÉLES és a többiek
  • Kategória: Gasztronómia
  • Oldalszám: 96
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 170 mm
  • Könyv magassága: 247 mm
  • Könyv súlya: 340 gramm
  • Áfa: 27%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789633541180
Gasztronómia

Áttekintés a könyvről

TÖKÖS BÉLES és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 3. kötet

Információ a könyvről

A harmadik kötetben az édes kelt tészták legjavából gyűjtöttünk össze egy szép, színes, illatos csokorra valót. A legegyszerűbb, ősi ételtől, a vízen kullogótól, a kapros-túrós lepényen át az ünnepek százrétű kalácsáig sok-sok „ennivaló” érdekességet találnak a könyvben.

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők”című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben

Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!

A kelt tészták készítéséhez néhány jó tanácsot itt talál!

 

Tartalom:

❧ Falatos – Szentgál
❧ Tepertős-szilvalekváros fülecske – Bucsuta
❧ Túrós lepény – Kisnána
❧ Hetényi lakodalmas piros kalács – Hosszúhetény
❧ Tejfölös lángos – Rátka
❧ Százrétű kalács – Györköny
❧ Kulcsos kalács – Sárszentlőrinc
❧ Gesztenyés koszorú – Velem
❧ Cukorba forgatott – Méhkerék
❧ Goblinye – mákos gombóc – Gyulafirátót
❧ Paraszt torta – Gyulafirátót
❧ Pecc pite – Tápióbicske
❧ Tökös béles – Fertőhomok
❧ Vízen kullogó – Tápiószentmárton
❧ Tarkedli – Csákvár
❧ Csíkszentdomokosi kürtőskalács – Pusztavám
❧ Krumplis kőttes – Sándorfalva
❧ Hájas kalács – Császártöltés
❧ Kevert kőtt – Erzsébet

 

Kapcsolódó könyvek:
Édes kelt tészták, kalácsok
A disznóvágás ételei
Boros ételek

1490 Ft
1192 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Móczár István, Róka Ildikó

Rétesek

Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve. Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Készítsük hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve, ha nagy elismerésre vágyunk.

Móczár István, Róka Ildikó

Diós ételek

DARUNYAK és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 10. kötet


Móczár István, Róka Ildikó

Sült tészták

HERŐKE és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 9. kötet

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Móczár István, Róka Ildikó

Boros ételek

HÓLABDA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 8. kötet

Móczár István, Róka Ildikó

Vadételek

RAPSIC VADAS és a többiek

Ízőrzők szakácskönysorozat 7. kötet