Áttekintés a könyvről
BÖLLÉRJÓZANÍTÓ és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 4. kötet
Információ a könyvről
Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a tartalmas egytálételeken, a különbözőképpen készíthető hurka-kolbászféleségeken át a hájas süteményig. Készítettek már hurkalevest? Tudják, hogy mi az a saures, vagy a hiedn?
A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a böllérjózanító honnét kapta a nevét. Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők”című televíziós ismeretterjesztő sorozat.
Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!
Tartalom:
❧ Orjaleves csigatésztával - Békésszentandrás
❧ Fokhagymás zsírban sült orja - Békésszentandrás
❧ Hurkaleves - Vecsés
❧ Nyelve leves - Szentgál
❧ Saures - Liptód
❧ Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel - Nagybörzsöny
❧ Halasi savanyúmáj - Kiskunhalas
❧ Krumplis kolbász - Liptód
❧ Véres hurka - Liptód
❧ Disznótoros hurka-kolbász - Nagyszakácsi
❧ Kacsabögybe töltött kolbász - Császártöltés
❧ Kukoricakásás hurka - Tótszerdahely
❧ Árpagyöngyös hurka - Tótszerdahely
❧ Gerslis káposzta - Sülysáp
❧ Kolbászhússal töltött krumpli - Mátraderecske
❧ Böllérjózanító - Tápiószentmárton
❧ Pörcös hajtóka - Gyulafirátót
❧ Hájas kráfli - Mesztegnyő
Kapcsolódó könyvek:
Káposztás ételek
Halételek
Boros ételek