• Sorozat:
    Ízőrzők szakácskönyvsorozat
    8. kötet
  • Magyar alcím: HÓLABDA és a többiek
  • Kategória: Gasztronómia
  • Oldalszám: 96
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 170 mm
  • Könyv magassága: 247 mm
  • Könyv súlya: 341 gramm
  • Áfa: 5%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789633541234
Gasztronómia

Áttekintés a könyvről

HÓLABDA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 8. kötet

Információ a könyvről

A nyolcadik kötetben összegyűjtöttük a boros ételek receptjeit. Sok finomság készülhet borral, akár úgy, hogy a legfontosabb hozzávaló, mint a borlevesnél.

Sok esetben tartalmas fogások ízvilágát gazdagítja, ahogy a cserépedényben sült csülöknél, vagy különleges zamatot ad, például a tokányoknál.

Készítettek már betyárgombóclevest, vagy halas rétest? Főztek libazúza mártást? Sütöttek szabadban tarját friss zöldségekkel? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a hólabda honnét kapta a nevét.

Tájegységenként változó szokások, őseinktôl ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!

Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske!

 

Tartalom:

❧ Hideg szőlőleves - Iszkaszentgyörgy 
❧ Betyárgombóc leves - Gyenesdiás 
❧ Derelye pasztinákkal, libazúza mártással - Siófok 
❧ Betyáros csirkepaprikás - Szólád 
❧ Hegyi csülök - Porrogszentkirály 
❧ Balaton-felvidéki borsos tokány - Révfülöp 6
❧ Savanyú káposztás tokány - Egervár 
❧ Sertés szűzérmék hévízi burgonyával, boros gombaraguval - Hévíz 
❧ Dohányos-házi göngyölt hús - Csákvár 
❧ Bárdi-hegyi zöldséges tarja - Bárdudvarnok 
❧ Halas rétes – Balatonlelle 
❧ Borleves kvircedlivel - Pusztavám 
❧ Füles fánk - Liptód 
❧ Hólabda - Liptód 
❧ Vörösborban párolt töltött körte Révfülöp


Kapcsolódó könyvek:
Édes kelt tészták, kalácsok
A disznóvágás ételei
Boros ételek

1490 Ft
1192 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Móczár István, Róka Ildikó

Rétesek

Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve. Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Készítsük hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve, ha nagy elismerésre vágyunk.

Móczár István, Róka Ildikó

Diós ételek

DARUNYAK és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 10. kötet


Móczár István, Róka Ildikó

Sült tészták

HERŐKE és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 9. kötet

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Móczár István, Róka Ildikó

Vadételek

RAPSIC VADAS és a többiek

Ízőrzők szakácskönysorozat 7. kötet

Móczár István, Róka Ildikó

Húsvéti ételek

CICVARA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 6. kötet