• Sorozat:
    Ízőrzők szakácskönyvsorozat
    9. kötet
  • Magyar alcím: HERŐKE és a többiek
  • Kategória: Gasztronómia
  • Oldalszám: 96
  • Színes fotók száma: 65
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 170 mm
  • Könyv magassága: 247 mm
  • Könyv súlya: 341 gramm
  • Áfa: 5%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789633541241
Gasztronómia

Áttekintés a könyvről

HERŐKE és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 9. kötet

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Információ a könyvről

A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a fánkokat, és milyen sok különlegességet találhatnak köztük!

Túrós, mákos, bodzás, sőt, sonkával töltött is készülhet belőle. Aztán a palacsinták. Kelten, vagy csak hagyományosan, de velővel, rántva, vagy akár kaprosan is. A vidéki ételek gazdagságát bizonyítja a pacsa, a smorni, a perec, a herőke, és egy igazi ünnepi ritkaság, a boldogi nagyrózsa.  Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!

Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, süssenek valami finomat!

Tartalom:

❧ Gombócleves krumpli fánkkal - Dunaegyháza 
❧ Rongyos lapótya (rongyos lapóka) - Penyige 
❧ Töltött flekni - Vecsés 
❧ Húsos piroska - Káva 
❧ Velôvel töltött rántott palacsinta - Csólyospálos 
❧ Méhkeréki palacsinta - Méhkerék 
❧ Krumplis pacsa - Györköny 
❧ Krumplis smorni - Pusztavám 
❧ Zsírban sült perec - Bucsuta 
❧ Herôke - Herencsény 
❧ Szilvalekváros csavart fánk - Penyige 
❧ Bodzafánk - Erzsébet 
❧ Nagyrózsa - Boldog 
❧ Túrós fánk - Csólyospálos 
❧ Mahigi Vasájn – Mákos fánk - Nagybörzsöny 
❧ Olajban sült pogácsa - Olaszfalu 
❧ Keletlen rétes - Penyige 
❧ Szódabikarbónás kanálfánk - Ecseny 
❧ Kelt palacsinta - Császártöltés


Kapcsolódó könyvek:
Édes kelt tészták, kalácsok
A disznóvágás ételei
Halételek

1490 Ft
1192 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Móczár István, Róka Ildikó

Rétesek

Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve. Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Készítsük hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve, ha nagy elismerésre vágyunk.

Móczár István, Róka Ildikó

Diós ételek

DARUNYAK és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 10. kötet


Móczár István, Róka Ildikó

Boros ételek

HÓLABDA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 8. kötet

Móczár István, Róka Ildikó

Vadételek

RAPSIC VADAS és a többiek

Ízőrzők szakácskönysorozat 7. kötet

Móczár István, Róka Ildikó

Húsvéti ételek

CICVARA és a többiek

Ízőrzők szakácskönyvsorozat 6. kötet