Leo Kessler  Halálos menet
  • Eredeti cím: Death Ride
  • Kategória: Háborús történetek
  • Oldalszám: 312
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 155 mm
  • Könyv magassága: 225 mm
  • Áfa: 5%
  • ISBN/ISSN: 9636951462
Háborús történetek

Áttekintés a könyvről

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Ismét egy történet a II. Világháborúból. Leo Kessler könyve a Wotan SS-ről szól, mely részt vett a sztálingrádi csatában.

Információ a könyvről

Részlet a könyvből:

- Brot! - könyörgött  egy rongyos ukrán nő a gyerekeivel, akik zsákból készítette kötényt viseltek. Közben olyan széles mozdulatokkal gesztikulálva próbálták meg kifejezni, mit akarnak, mintha azon nyomban ott helyben éhen halnának, ha a német katonák nem szánják meg őket egy kis kenyérrel. Zsidók kínálgatták a bakáknak portékáikat, akiket ekkor még nem zsuppoltak be, hogy a haláltáborokba küldjék őket. Ők kifakult fekete ruháik alatt rejtették el az 'árukészletet', amit a mellényeikre varrt hatalmas zsebekbe tömködtek.

- Snapszot a német úriembereknek! - kiáltoztak reménykedve jiddisül. - Kiváló tiszta burgonyasnapsz!

Beesett arcú utcagyerekek, akiknek fekete szemük ragyogását csak a göndör hajuké múlta felül, szaladtak a vasútállomásra érkező bakák elé. Minden bizonnyal cigányok voltak. Mindenféle bizarr képet lobogtatva próbálták magukkal csalni a szájtáti zöldfülű katonákat, és biztos, ami biztos, még obszcén mozdulatokkal is kifejezték, milyen portékát kínálnak:

- Csajok... meseszép csajszikák a német katonáknak... Semmi szifilisz, uraim... meseszép csajszikák! Ficki-ficki gut...

Aztán hosszú sorokban caplattak elő a házak közül a Vörös Hadsereg foglyul ejtett barnazubbonyos katonái, hogy az igavonó pónijaikon pöffeszkedő középkorú német fegyőrök kíséretében átszeljék a civilekkel telezsúfolt rendezőpályaudvart. A láncos kutyák ostoraikat csattogtatva időnként elkurjantották magukat:

- Weg da, ihr Schweine... weg da... Jetzt kommen die Iwans...

A Keselyű levette monokliját, és a lencséje alapos tisztításába kezdett. Ezalatt a mozdony, melynek golyóktól kicsipkézett oldalán ott virított a megszokott 'Die Rader für den Sieg'[1] szlogen, megkönnyebbülten felszisszent. Mintha az ütközőkhöz érve felsóhajtott volna, hogy végre ismét a saját életét élheti.

- Az 'Új rend', ahogy azt a mi imádott Führerünk megjövendölte, von Dodenburg százados - jelentette ki az ezredes önelégülten. - Stricik, kerítők és gusztustalan ruszkik mindenfelé! Ezek a semmirevaló emberi roncsok élvezik az Ezeréves Birodalom[2] gyümölcseit. Azonban az áldásos német kultúra adományai már távolról sem érdekli őket annyira, igaz, barátocskám?

Von Dodenburg elfordította tekintetét arról a rongyos cigánygyerekről, aki a nadrágját letolva villantotta fel aszott kis ülepét, hogy a szájtáti zöldfülű bakák biztos megértsék, milyen örömökkel kecsegtet, ha elfogadják ajánlatát.

- Köztük is vannak olyanok, Obersturmbannführer - felelte fagyosan a százados -, akik élveznék a német kultúra bizonyos gyümölcseit - biccentett a kis cigány pulyára, aki előrehajolva félreérthetetlenül felkínálta magát.

A Keselyű mérgében elvörösödött.

- Ja... ja... - vakkantotta. - De ne pocsékoljuk most az időt ilyesmire. Sok tennivalónk van még.

Von Dodenburg bólintással jelezte egyetértését. Már látta is a flancos vasutasokat, amint a kirittyentett snájdig állomásfőnök társaságában dübörögve végigmasíroznak a peronon. Mappáikat kezükben tartva már felkészültek a lajstromozásra. Eközben a Luftwaffe légvédelmi tüzérei már elkezdték kicsomagolni és összeszerelni mobilizálható húsz milliméteres légvédelmi lövegeiket, hogy szükség esetén a vonatuk védelmét biztosíthassák. A rendezőpályaudvaron összezsúfolódott többi vonat is csak arra várt, hogy az est leszálltával továbbzakatolhassanak Ukrajna belsejébe.

- Mik a parancsai, uram? - vakkantotta von Dodenburg.

- Az emberek éjfélkor fognak visszaszállni a szerelvényre, von Dodenburg. Így egészen pontosan hat óra áll majd rendelkezésükre ahhoz, hogy a tőlük megszokott disznó módon kidorbézolják magukat.

Kapcsolódó könyvek:
Szökés a győztesektől

Tűz Kabul felett
A tankpusztítók

Az író életrajza

2998 Ft
2398 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Leo Kessler

Koponyahegyek

Fekete Kozákok, Hitler Birodalmának katonái képében, végig gyújtogatták, fosztogatták, erõszakolták, gyilkolták fél Európát, – Oroszország fagyos pusztaságaitól kezdve, egészen Észak-Olaszország hegyvidékéig.

Leo Kessler

A Birodalom szablyái

1944 nyarán az oroszok már Lengyelország területén nyomulnak elõre Németország felé.

Leo Kessler

Fekete kozákok

1942 kora tavaszán a Luftwaffe két oroszul kifogástalanul beszélõ német ügynököt dob le Kazany körzetében. Bármilyen hihetetlen, a feladatuk az, hogy bejussanak a közeli orosz koncentrációs táborba.

Leo Kessler

A kitörés

1944 februárja. Leo Kessler három csökönyös Wehrmacht katonája, a Harmadik Birodalom Zéró Egyes Büntetőtáborának lakója, ahol a frontvonal béli elhalálozásra nyernek kiképzést.