Leo Kessler  Erőltetett menet
 • Eredeti cím: Forced march
 • Kategória: Háborús történetek
 • Oldalszám: 280
 • Könyv kötése: keménytáblás
 • Könyv szélessége: 155 mm
 • Könyv magassága: 225 mm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • Vonalkód: 9789639684485
 • ISBN/ISSN: 9789639684485
Háborús történetek

Áttekintés a könyvről

Leo Kessler számos izgalmakban bővelkedő, a II. világháború borzalmait kíméletlenül realista módon bemutató újabb kötete.

1942-ben játszódik a cselekmény - a Wotan SS katonái az oroszországi kimerítő hadjárat után, szinte pihenőnek számító gyakorlatozásukat töltik. Nem is sejtik, hogy ezek a "lazító gyakorlatok" már egyben egy újabb küldetésre való felkészülést jelentenek. A német vezérkar ekkor már tisztában van azzal, hogy az angolok Dieppe városát készülnek lerohanni. A kérdés csupán az: mikor?

És csak egyetlen hadosztályban reménykedhettek, amely a leghamarabb odaér és meg tudja védeni a létfontosságú part menti üteget. Ez a feladat pedig nem másra, mint a Wotan SS katonáira várt...

Információ a könyvről

Kessler a tőle megszokott stílusban tárja elénk a Wotan SS rohamezredének újabb kalandjait. Ami a szerzőt most is leginkább jellemzi, az a harci cselekmények ábrázolásának kíméletlen realitása.

A résztvevők által átélt borzalmak, az esetenként embertelenségig fajuló küzdelem, mind-mind arról tanúskodnak, hogy a történet egy háborút megjárt ember tollából született.

Persze megint Schulze őrmester és elmaradhatatlan barátja/harcostársa, Matz áll a középpontban. És persze ők azok, akik megint kihúzzák az egységet a nyakig érő szószból. 1942-t írunk, a Wotan az oroszországi hadjárat során szerzett borzalmas sebeit „nyalogatja” a hátországként funkcionáló franciaországi Dieppe közelében. Azt hiszik a kimerítő harcok után végre pihenhetnek egy keveset, és rendbe szedhetik soraikat. A háttérben azonban már Churchill és Hitler készül a következő véres játszmára.

Az angol miniszterelnök, hogy szövetségesei kedélyeit megnyugtassa, öngyilkos támadásra ad parancsot a francia városka ellen. Minderről a németek mindent pontosan tudnak, így Gerd von Runstedt táborszernagy halálos csapdát állít a partra szállóknak…

A realizmus mellett Kessler védjegyeivé váló obszcenitás és vulgaritás szinte lapról lapra megtalálható a könyvben. Mindezek az adott helyzetet képesek rendkívüli módon „feldobni”, valamint rendkívüli mértékben fokozzák a már fentebb említett életszerűséget. Mindezek mellett Kessler igazi „sztárparádét” vonultat fel könyvében; a már említett Churchill, Hitler, Runstedt mellett megjelenik és szót kap Himmler, Mountbatten (az Egyesített Hadseregek Főparancsnoka) és Sepp Dietrich (az Első SS Hadosztály parancsnoka) is.

Habár a kiadó nem a történésekhez passzoló sorrendben jelenteti meg Kessler műveit, az avatott olvasó mégis képes eligazodni, és helyére illeszteni a könyvet. Szerintem van valamifajta plusz ebben az összevisszaságnak tűnő napvilágra kerülésben, ami még inkább felcsigázza azokat, akik már olvastak Wotan-történetet.

Az mindenféleképpen pozitív dolog, hogy Kessler könyvei önmagukban is megállják a helyüket; laza kapcsolatok ugyan vannak az előzményekhez, de nem szükségszerű azt ismerni. Így bárki bármikor bátran nekiállhat bármelyik könyvnek.

 

Mezei Attila - 2008. március 14.
Forrás: ekultura.hu

Kapcsolódó könyvek:
Koponyahegyek

A kitörés
A Hess-küldetés

2498 Ft
1998 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Leo Kessler

Koponyahegyek

Fekete Kozákok, Hitler Birodalmának katonái képében, végig gyújtogatták, fosztogatták, erõszakolták, gyilkolták fél Európát, – Oroszország fagyos pusztaságaitól kezdve, egészen Észak-Olaszország hegyvidékéig.

Leo Kessler

A Birodalom szablyái

1944 nyarán az oroszok már Lengyelország területén nyomulnak elõre Németország felé.

Leo Kessler

Fekete kozákok

1942 kora tavaszán a Luftwaffe két oroszul kifogástalanul beszélõ német ügynököt dob le Kazany körzetében. Bármilyen hihetetlen, a feladatuk az, hogy bejussanak a közeli orosz koncentrációs táborba.

Leo Kessler

A kitörés

1944 februárja. Leo Kessler három csökönyös Wehrmacht katonája, a Harmadik Birodalom Zéró Egyes Büntetőtáborának lakója, ahol a frontvonal béli elhalálozásra nyernek kiképzést.