Leo Kessler  SS páncélos ezred
 • Eredeti cím: SS Panzer Battalion
 • Kategória: Háborús történetek
 • Oldalszám: 210
 • Könyv kötése: keménytáblás
 • Könyv szélessége: 155 mm
 • Könyv magassága: 225 mm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • Vonalkód: 9789639919037
 • ISBN/ISSN: 9789639919037
Háborús történetek

Áttekintés a könyvről

A Wotan SS Rohamezred küldetése Európa legáthatolhatatlanabb erődrendszerének elfoglalása, amelynek révén áttörhetnek a Maginot-vonal mellett a franciák ellen.

 

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Információ a könyvről

Részlet a könyvből:

     Úgy feküdtek a fűben arccal a föld felé, akár a haldoklók. A hideg dacára ömlött a testükön az izzadság. Gyakorlóruhájuk háta feketéllett a nedvességtől. - De szívesen elkapnám egyszer egyedül a barakk végében! - lihegte egyikük. - Egy tompa haleffal metélném le a golyóit.

      - Miért, te talán másik hadseregben szolgálsz? - kérdezte Schulze száraz megvetéssel. - Nem adok többet néhány hónapnál és belőled is ugyanilyen szőrösszívű gazember lesz, mint ez a rohadék.

     - Ilyen aljas senki sem lehet, - állította a falon ragadt fiatalember, akinek a keze véres masszává vált, miután leszakította a falon a körmeit. - Nem, ilyen aljasság nem létezik. Én biztosan nem lennék képes…

     A beszélgetést egy éles hang szakította félbe. - Törzs'mester, miféle átkozott disznóság folyik itt?!

      - Uram! - bömbölte a Mészáros torkaszakadtából. Az újoncok hirtelen riadalommal fordultak meg, látva, amint a törzsőrmester hatalmas tisztelgéssel és jelentéssel fogadja Schwarz hadnagyot. - A Wotan Rohamezred Második Százada a rohampályán. Jelen százhetvenkét fő, uram. Különösebb jelentenivalóm nincs, uram!

     A sápadt kis tiszt élesen meredt fel az altisztre. - Azt mondja, törzsőrmester, hogy nincs különösebb jelentenivalója? - A földön fekvő kimerült emberekre mutatott. - És ezt minek nevezi?

       A Mészáros magyarázkodni próbált, de Schwarz félbeszakította: - Az SS katonák az elithez tartoznak, törzsőrmester. És mint ilyenek, nem engedhetik meg maguknak, hogy a földön fetrengve henyéljenek, mint a hadseregbéli mihasznák. A végén még elnőiesednek a maga túlzottan puhány bánásmódja miatt. Rajta, futás a kocsimhoz, és hozza ide azt a dobozt, amit az ülés mögött talál.

     A testes törzsőrmester engedelmes újonc módjára inalt, hogy minél hamarább végrehajtsa a hadnagy parancsát, még mielőtt valami jóvátehetetlen baki történne. Schwarz pedig közben azzal múlatta az időt, hogy néhány félkaros fekvőtámaszt csináltatott az amúgy is elcsigázott századdal, csak a balkezüket használva.

      Aztán miközben az erőfeszítéstől szaporán emelkedő és süllyedő mellkasú század kört formált körülötte, Schwarz kinyitotta a fadobozt és felegyenesedve, kivett belőle egy kis fémtárgyat. - Ez egy ódivatú, 1916-os brit Mills bomba. Még tavaly szeptemberben zsákmányoltuk Lengyelországban. Ez itt, - magyarázta tovább, egy kiálló fémtűt megérintve - a biztosító szeg. Ha kihúzzuk, a bomba négy másodpercen belül felrobban.

 

Kapcsolódó könyvek:
Ágyútöltelék

Halálos mérkőzés
Vér és jég

Az író életrajza

2995 Ft
2396 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Leo Kessler

Koponyahegyek

Fekete Kozákok, Hitler Birodalmának katonái képében, végig gyújtogatták, fosztogatták, erõszakolták, gyilkolták fél Európát, – Oroszország fagyos pusztaságaitól kezdve, egészen Észak-Olaszország hegyvidékéig.

Leo Kessler

A Birodalom szablyái

1944 nyarán az oroszok már Lengyelország területén nyomulnak elõre Németország felé.

Leo Kessler

Fekete kozákok

1942 kora tavaszán a Luftwaffe két oroszul kifogástalanul beszélõ német ügynököt dob le Kazany körzetében. Bármilyen hihetetlen, a feladatuk az, hogy bejussanak a közeli orosz koncentrációs táborba.

Leo Kessler

A kitörés

1944 februárja. Leo Kessler három csökönyös Wehrmacht katonája, a Harmadik Birodalom Zéró Egyes Büntetőtáborának lakója, ahol a frontvonal béli elhalálozásra nyernek kiképzést.