B. Tóth László  A nevem B. Tóth László / ez az én történetem
 • Magyar alcím: Ajándék CD melléklettel
 • Kategória: Portré, visszaemlékezés
 • Oldalszám: 272
 • Könyv kötése: keménytáblás
 • Könyv szélessége: 145 mm
 • Könyv magassága: 215 mm
 • Könyv súlya: 532 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9786155129667
Portré, visszaemlékezés
Akció

Áttekintés a könyvről

„A nevem B. Tóth László”. Ez a cím védjegye a legendás rádiósnak, aki most először papírra vetette történeteinek legjobbjait.
Soha nem hallott sztorik, események, visszaemlékezések sora, zenével és annak különböző korszakaival fűszerezve. A vidám gyermekkori kalandokon keresztül megismerjük az embert, a „beat” műfaj iránti korai szeretetét, megtudhatjuk milyen barátságok és szerelmek szövődtek a műfaj későbbi nagy sztárjaival.

Információ a könyvről

Érdekes lenne tudni, tulajdonképpen miért írt önéletrajzot B. Tóth László. 65 éves elmúlt, közismert, még mindig aktív műsorvezető, rengeteg érdekes kalanddal és élettapasztalattal, mégis meglepően rövidke kis könyvet tudott csak kiadni magáról.

Ami végül bekerült a könyvbe, az egyáltalán nem rossz, ha valaki érdeklődik a Poptarisznya műsorvezetője vagy a Calypso rádió vezetője iránt. A maga nemében mindkettő meghatározó jelentőségű volt, az első a magyar popzenei ízlés kiszolgálásában, a másik a kereskedelmi rádiózásban. B. Tóth ezek mellett együttesekkel haknizott, műsorokat vezetett, tévézett, volna hát miről mesélni, gondolom – a könyv ehhez képest kifejezetten rövid. A kinézete megtévesztő, óriásiak benne a betűk és a margók is, az átlagos vastagság relatíve nagyon kicsi terjedelmet takar.

Igaz, végül is minden szóba kerül, amit az ember érdekesnek gondolna, ha csak az említés szintjén is. A rádiózás a szocializmus alatt, Komjáthy György érintőlegesen, egy-egy történet a haknizó popsztárokról – a színfalak mögött könyveket olvasó Koós János például külön is szimpatikus. Az Irigy Hónaljmirigy ugyanakkor csak a haknizással teleírt egy fél könyvet, B. Tóth Lászlónak ez miért nem sikerült? A Poptarisznyáról is egyetlen történet fért el a könyvben, ami a második héten esett meg – a rákövetkező huszonhárom évről(!) aztán szinte semmi.

A Calypso rádióról is van egy kurta fejezet, de aztán már csak a tenisz és a vitorlázás, amelyeknek a terjedelme egyébként pont megfelelő lenne – ha a Poptarisznyáról már tízszer ennyit leírt volna addigra… Jellemzőek az oldalszámok: Poptarisznya 18 oldal, Calypso rádió 10 oldal, vitorlázás 22 oldal – az olvasónak végül is mindegy, de ha egy 65 éves, sokat éjszakázó férfi önéletrajzot ír, jobban át kellett volna gondolnia, mit akar elmesélni az életéről valójában.

A mellékelt CD-n a szöuli olimpiai közvetítés nagyon szép emlék, ahogy a rádiós szignálok is, meglepően sokat gyártott személyesen a szerző. Vicces a bekapcsolva hagyott mikrofon mellett éneklő Molnár Dániel is, Déri János telefonbetyársága is, a verset mondó Fialából viszont negyedennyi is elég lett volna. Sehol semmi viszont a Pop-tari-top lemezek különlegességeiből. Úgyhogy jó a könyv és jó a lemez is, csak kevés – B. Tóth László életműve jóval többet érdemelt volna.

Forrás: olvaslak.hu, szpeti

Kapcsolódó könyvek:
Lakatos György: 13 elnök embere voltam
Fásy Ádám: szex, hatalom, nők
Szegő András: Bombasiker

B. Tóth László életrajza

 

3900 Ft
1950 Ft
50 %
Ajánlott könyvek

Géczi Zoltán (szerk.)

Robin Williams

„Azért kezdtem el komédiázni, mert más színpadra nem engedtek fel.” – emlékezett vissza karrierjének kezdetére minden idők egyik legnagyobb nevettetője. A füstös klubokból egyenes út vezetett a televízióba, majd a mozivászonra.

„Egy úr az űrből” – „Jó reggelt Vietnam!” – „Holt költők társasága” – „A halászkirály legendája” – „Mrs. Doubtfire” – „Jumanji” –  „Good Will Hunting” – „A kétszáz éves ember”

Albert Györgyi, Kőháti Zsolt, Marschall Éva, Molnár Gál Péter

Garas

A Duna Könyvklub gondozásában még 2004-ben jelent meg ez könyv az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar színészről, Garas Dezsőről. A bővített kiadásban szerepel két interjú a színészóriással, amelyekben összegzi pályafutását. A könyv Garas Dezső életét, munkásságát öleli fel a kezdetektől napjainkig.

Szegő András

Bombasiker

Mi a siker titka? – tették fel ezerszer a kérdést sikeres embereknek.