Dávid Sándor  Forma-1 sztorik 2009
 • Kategória: Sport, F-1, Motor
 • Oldalszám: 350
 • Színes fotók száma: 64
 • Könyv kötése: puhakötéses
 • Könyv szélessége: 155 mm
 • Könyv magassága: 225 mm
 • Könyv súlya: 565 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9771416486092
Sport, F-1, Motor

Áttekintés a könyvről

A szerző 13. kötete a Forma-1 2009-es évadjáról.

Információ a könyvről

Ross Brawn és csapata úgy tűnt elő a semmiből a világbajnokság nyitánya előtt egy perccel, ahogyan Pallas Athéné (amúgy a bölcsesség istennője) teljes fegyverzetben kipattant Zeusz fejéből, annyi különbséggel, hogy esetünkben ez a fej Bernie Ecclestone-é lehetett.

És meg is nyerte a világbajnokságokat, miközben Ron Dennis, Max Mosley és Flavio Briatore feje a porba hullt, természetesen más-más módon, okból és időpontban, míg Massáé, amelyért a legjobban aggódtunk a Hungaroring táján, a helyén maradt! És ezek csak címszavak a világbajnokság történetének hatvanadik évének eseményeiből, amely egyúttal a versenysorozat legbotrányosabb éve is egyben. Mindezekről értekezik Dávid Sándor, akinek ebben a sorozatban, stílusosan, ez a 13. kötete.


Részlet a könyvből:

Számolgatós, méricskélős kollégáim már legalább két versennyel ezelőtt megállapították, hogy a Red Bullok, magyarul a Vörös Bikák már gyorsabbak, mint Brawn csodálatos autói. Gyorsaságukat azonban nem tudták érvényre juttatni, mert versenytaktikájuk messze nem volt olyan hibátlan, mint a zseniális Ross Brawné.

Annak ellenére, hogy én a kilókkal, literekkel és centiméterekkel nagyságrenddel kevesebbet törődöm, mint ők, s ehelyett inkább a versenyzőket figyelem, magam is megállapítottam, hogy már-már csak hajszál választja el a zseniálisan kezdett Buttont a szintén zseniális, őt üldöző Vetteltől, s hovatovább csak idő kérdése, hogy utóbbi, vagy inkább a csapata fordítson a kockán.

Ez most megtörtént. És kiderült, hogy adott esetben Vettel is tud hibátlanul végigvezetni egy egész versenyt, szárazon és korrekt körülmények között is rajt-cél győzelmet aratni. Ahhoz, hogy ez bebizonyosodjék mindössze annyi kellett, hogy az ellenfél, a Brawn-gárda egy picit hibázzon.

A verseny sorsa lényegében már az időmérő edzésen eldőlt, ahogy azt Jenson maga is elmondta, azzal, hogy a csapat a második gyors körében, teljesen fölöslegesen kihívta őt a boxba. Pedig éppen abban a körben javíthatta volna meg az addigi eredményét, s juthatott volna előrébb az induló rangsorban. „Valóban elhamarkodtuk a dolgot” – mondta utólag Ross Brawn, ez a mi hibánk volt.

Hogy aztán Jenson miért hajtotta végre a hibás parancsot?... Arra nézve eszembe jut egy kitűnő író, Martti Larni egyik aranyköpése a Negyedik csigolya című könyvéből, mely szerint: „A vécé olyan, mint a sír. Ha menni kell, hát menni kell!” Vagy ahogy Button mondá: „Ha a füledre szólnak, hogy gyere ki, akkor kimész és kész!”

Silverstone nagyon sok versenyzőnek a kedvenc pályája. Az egykori repülőtér teljesen sík területén létesült pályának sok és gyors kanyarja van, a szalagja széles, van rajta hely bőven, szóval ideális a „klasszikus” versenyzésre, semmi nem akadályozza, vagy nehezíti a száguldást. Az itt elért eredmények pedig igen jó alkalmat adnak bizonyos, sokszor keserű tanulságok levonására.

A Brawn csapat például igazolva láthatta azt (amit, gondolom amúgy is jól tudnak), hogy Barrichello nem tudja helyettesíteni a ragyogó Buttont, meg azt is, hogy Button sem képes csodákra, amennyiben eleve vert helyzetből indul, s ráadásul még „félelmében” (vagy óvatosságból?!) még el is rontja a rajtot. És gondolom, keserű szájízzel fejezte be a versenyt egy sor nagyszerű versenyző, köztük világbajnokok is (Hamilton, Alonso, Raikkönen), akik bár remek harcot vívtak adott esetben egymással és a többiekkel, érezniük kellett, hogy még messze nincsenek a megszokott helyükön, feltehetően az autójuk hiányosságai miatt.


Kapcsolódó könyvek:
Forma-1 sztorik 2013-2014
Forma-1 sztorik 2012-2013
Forma-1 sztorik 2009

Az író életrajza

2995 Ft
2396 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Baráz Miklós, Földy Attila

Motor GP Sztorik 2013-2014


A MotorGP Sztorik idén is bőven adtak beszédtémát. A szakértők az egyik legkiegyenlítettebb szezonra számítanak.

Dávid Sándor

Forma 1 sztorik 2013-2014


Idén is a könyvesboltok polcaira kerül Dávid Sándor legendás évösszefoglalója. Ennek a kötetnek a kézbevételével és elolvasásával is ugyanolyan szerencse éri az Olvasót, mint a korábbiakkal.

 

Simon István

Száguldó cirkusz 2012-2013

HÉTFŐTŐL (2013. január 21-től) ÚJRA KAPHATÓ!!!

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Dávid Sándor

Forma-1 Sztorik 2012–2013

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Baráz Miklós, Földy Attila

Motor GP Sztorik 2012–2013

KERESSE A SIKERKÖNYVET A LEGNAGYOBB KÖNYVESBOLTOKBAN!!

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!