Czotter József  Anna és Mária királyné és eleste Nándorfehérvárnak
  • Kategória: Szépirodalom
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Vonalkód: 9789634607748
  • ISBN/ISSN: 9634607748
Szépirodalom

Áttekintés a könyvről

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!


Dráma három felvonásban


Információ a könyvről

A drámai mű a magyar történelem több mint fél évszázados eseményeiből tár fel jelentős történeteket. A szerző elmondja, hogy mi történt országunkban a Habsburg-ház magyar királyainak uralkodása és hogyan törekedtek dinasztiájuk uralma alá hajtani Magyarországot, Ulászló királlyal való alkudozásukkal. A mű teljes valóságában megmutatja Albert német-római császár, s magyar király uralmával az 1437-ben kezdődő eseményeket, Habsburg Mária és II. Lajos magyar király házasságkötésének 1521-ben bekövetkező idejéig.
1998 Ft
1598 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Mapco Scott

Árnylelkek pusztítása

Valaha a messzi múltban Földünk egyetlen nagy kontinensből állt, melyen két ország örökös harcot vívott. A történet a Pusztító Ötszázéves Háború után kezdődik, amikor az árnyak I. Vinhala király vezetésével mindent elsöprő támadásra készülődnek. Az emberek végső reménysége egy merész küldetés, melynek során az otthonukban keresik fel az Isteneket, hogy segítségüket kérjék. Izgalmas karakterek elképesztő kalandjai!

Wass Albert

Életem: voltam II.

A szerző valamikor Voltam címmel elkezdte önéletrajzi regényének megírását, ezt feljegyzései igazolják.

Szele Anna

Felejtsd el a Lajost!

Miközben a szerző rávilágít a harmincas évei elején járó Grét mindennapjaira, vívódásaira, érzelmeinek csapdáira, sejtelmesen beleszövi a mesébe a főhősnő kalandjait, élményeit, életének ellentmondásait. Az izgalmas történetet végig átszövi a markáns humor, amely által a mai magyar valóság még áttetszőbbé válik.

 

bikafalvi Máthé László Zoltán

Az ötórai nő

Valójában ki az ÖTÓRAI NŐ?

Ő az, aki bejárta a világot és mindenhol valami jót tapasztalt.

Történetei tele vannak a valóságon alapuló huncutsággal, humorral,

pikantériával, élményszerű szex-villanásokkal.

Minden története olyan, hogy az bárkivel megtörténhetett volna,

mégis vele és csakis vele történtek meg, ezért is izgalmasak.

Faragó Annamária

Háború és lélek

A Háború és lélek történelmi- és családregény, egy jász család életét meséli el Trianontól a kommunizmusig. A történet minden epizódja a Jászság egyik falujából indul és oda tér vissza.

Az író kitűnő érzékkel jeleníti meg, hogy a szerény anyagi körülmények között élő jászok hogyan nevelték gyermekeiket istenhitre, hazaszeretetre, munkára, tiszteletre. A főhős sorsát befolyásoló helyzetekben világossá válik, hogy miért tekinthetők a jászok „egyenes gerincű” embereknek.