Sóvári Mónika  Szerelmem, Sanghaj
  • Kategória: Szépirodalom
  • Oldalszám: 184
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 124 mm
  • Könyv magassága: 184 mm
  • Könyv súlya: 278 gramm
  • Áfa: 5%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9786155013027
Szépirodalom

Áttekintés a könyvről

Lehet valaki szerelmes egy városba? Erre a kérdésre még adható nemleges válasz. Lehet valaki szerelmes Sanghajba? Nos, aki elolvassa Sóvári Mónika első, élénk és vibráló színekkel festett, minden fejezetében magával ragadó regényét, biztos lehet benne, hogy erre a kérdésre az egyetlen helyes válasz: IGEN!

Információ a könyvről

A könyv írója egy kis bükki faluban élte zárkózott, de boldog életét, amikor hirtelen minden megváltozott.

Családjával a világ egyik legnagyobb és legnépesebb városába, Sanghajba kellett költöznie egy teljesen idegen kultúra ölelésébe. A szerző izgalmas önéletrajzi művéből megismerhetjük a kínai emberek és egy kínai nagyváros mindennapi életét. A könyv kedves világa, humoros hangvétele és hitelessége miatt nagyszerű olvasmány az ázsiai kultúra iránt érdeklődők számára.

- Hat éven át dolgoztam politikai napilapos újságíróként, először a Világgazdaság majd a Népszava munkatársaként. Mindkét lapnál az egészségügy volt a területem, számos cikket publikáltam ebben a témában, gazdasági szakíróként. Egy idő után azonban szűk lett a mozgástér, amit a téma nyújtott, így elkezdtem a saját utamat keresni.

Minden írásom egyetlen közös célja, hogy a saját érzéseimen keresztül mind jobban megismerjem magam, megértsek másokat, megfejtsem a világ rendjét és összefüggéseit. Az írás számomra terápia, mások és magam gyógyítása. Jelenleg, férjemmel és két fiammal Sanghajban élek.

 

Könyvismertető:

Sóvári Mónika “Szerelmem, Sanghaj” c. könyvéből megtudhatjuk, hogy hogyan látta napjaink Kínáját egy modern, értelmiségi magyar nő, aki három éven keresztül élt az ország leghatalmasabb metropoliszában.

A könyv bemutatja, hogy a szerző családjával hogyan illeszkedett be a világ egyik leggyorsabban fejlődő városába, ahol az ősi kínai kultúra és a modern nyugati életmód egyvelegével találkozott. Kis történeteken keresztül enged betekintést a Kínába költözés kezdeti nehézségeibe, majd a Sanghajban zajló mindennapi életébe. Ezeken a kis történeteken keresztül pedig az ország kulturális sajátosságai és viszontagságai is körvonalazódnak az olvasó számára.

A könyvet olvasva azt is láthatjuk hogy egy idegen kultúra felfedezése és megértése hogyan járult hozzá az író személyiségének változásához, gazdagodásához. Nosztalgikus múltidézésein és a Kínában vele történteken keresztül egy kicsit őt magát is megismerhetjük. Tanúi lehetünk annak, hogy tapasztalatai és élményei hatására hogyan változott a világlátása és hogyan építette be a kínai kultúra egyes elemeit saját életfelfogásába.

A mű könnyed stílusának köszönhetően az olvasót magával ragadja, és miközben a könyvet forgatja, egy érdekes és izgalmas világ tárul fel előtte.

Aliz Crowley
Nők Külföldön

2495 Ft
1996 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Mapco Scott

Árnylelkek pusztítása

Valaha a messzi múltban Földünk egyetlen nagy kontinensből állt, melyen két ország örökös harcot vívott. A történet a Pusztító Ötszázéves Háború után kezdődik, amikor az árnyak I. Vinhala király vezetésével mindent elsöprő támadásra készülődnek. Az emberek végső reménysége egy merész küldetés, melynek során az otthonukban keresik fel az Isteneket, hogy segítségüket kérjék. Izgalmas karakterek elképesztő kalandjai!

Wass Albert

Életem: voltam II.

A szerző valamikor Voltam címmel elkezdte önéletrajzi regényének megírását, ezt feljegyzései igazolják.

Szele Anna

Felejtsd el a Lajost!

Miközben a szerző rávilágít a harmincas évei elején járó Grét mindennapjaira, vívódásaira, érzelmeinek csapdáira, sejtelmesen beleszövi a mesébe a főhősnő kalandjait, élményeit, életének ellentmondásait. Az izgalmas történetet végig átszövi a markáns humor, amely által a mai magyar valóság még áttetszőbbé válik.

 

bikafalvi Máthé László Zoltán

Az ötórai nő

Valójában ki az ÖTÓRAI NŐ?

Ő az, aki bejárta a világot és mindenhol valami jót tapasztalt.

Történetei tele vannak a valóságon alapuló huncutsággal, humorral,

pikantériával, élményszerű szex-villanásokkal.

Minden története olyan, hogy az bárkivel megtörténhetett volna,

mégis vele és csakis vele történtek meg, ezért is izgalmasak.

Faragó Annamária

Háború és lélek

A Háború és lélek történelmi- és családregény, egy jász család életét meséli el Trianontól a kommunizmusig. A történet minden epizódja a Jászság egyik falujából indul és oda tér vissza.

Az író kitűnő érzékkel jeleníti meg, hogy a szerény anyagi körülmények között élő jászok hogyan nevelték gyermekeiket istenhitre, hazaszeretetre, munkára, tiszteletre. A főhős sorsát befolyásoló helyzetekben világossá válik, hogy miért tekinthetők a jászok „egyenes gerincű” embereknek.