Nagy György  A kör bezárul
  • Kategória: Szépirodalom
  • Oldalszám: 433
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv hossza: 200 mm
  • Könyv szélessége: 140 mm
  • Könyv súlya: 530 gramm
  • Áfa: 5%
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • ISBN/ISSN: 9789633541470
Szépirodalom
Kiemelt ajánlat

Áttekintés a könyvről

Nagy György a népszerű tévés – egyebek mellett a „Magyarország története”, a „Hogy volt?”, a „Rocklexikon” és más sorozatok szerkesztő-műsorvezetője – regényében két idővonal fut egymással szemben. Egyrészt a főszereplő családtörténeti kutatást végez, és miközben egyre mélyebbre ás a famíliája történetében – a másik vonal ezzel szemben haladva, a magyar história ezer évét átölelve mesél a főszereplő feltételezett (vagy valós) elődeiről.

Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Információ a könyvről

 „Eltolta magától az anyját, visszaült a székre, de úgy, hogy ne kelljen az asztal felé néznie. A gyerek sírni kezdett. Az anyja már kiabált.

– Legalább nézz rá, az Isten áldjon meg, a te véred, és még meg sem csókoltad soha! Hát miből vagy te, ember?

Nem bírta tovább. Kivágta maga alól a széket, és felugrott. Az asztalon kidőlt egy üveg piros tinta, a szétömlő folyadék lassú patakja elérte a pólya szélét, és vörösre festette a fehér gyolcsot. Halkan, rekedten szólalt meg.

– Ha ő nem lenne, Zsuzska még élne!

És kirohant a lakásból. Életében először vágta rá az anyjára az ajtót.”

*

A legtöbbünket izgatja, hogy vajon kik vagyunk, honnan jövünk, kik lehettek az elődeink? Megyeri Árpádot is hajtja a kíváncsiság, és kutatni kezdi a családja történetét. De meddig láthatunk hátrafelé: száz év? Háromszáz? Vagy akár még távolabbra?...

És míg főhősünk a titokzatos fenyegetések ellenére egyre mélyebbre ás az időben, a regényíró ezer év magyar históriájából mesél történeteket – amelyek váratlanul összekapcsolódnak a családtörténeti kutatásokkal! A valóságot a fikciótól csak nehezen megkülönböztetve a honfoglalókkal fürkésszük a pesti Dunapartot, majd jelen lehetünk azon a temetésen, amelyen elhangzott a Halotti Beszéd, menekülünk a tűzvész által elpusztított Isztambulból, vagy a székely szombatosok elárasztott falujában járunk, s közben magunk ismerjük fel azokat a megdöbbentő kapcsolódási pontokat, amelyekről a főszereplő még nem is tud!

Az olvasó legszívesebben odakiáltana neki – de hát nem lehet… A rejtélyes összefüggésekre való rácsodálkozás, egy-egy különös mozdulat, egy jellegzetes gesztus, vagy egy szokatlanul mély kék szempár genetikai nyomon követése, a hihetetlen, misztikus kapcsolatok felfedezése a főszereplőnek nem adatik meg – csak az olvasónak…

2995 Ft
2396 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Mapco Scott

Árnylelkek pusztítása

Valaha a messzi múltban Földünk egyetlen nagy kontinensből állt, melyen két ország örökös harcot vívott. A történet a Pusztító Ötszázéves Háború után kezdődik, amikor az árnyak I. Vinhala király vezetésével mindent elsöprő támadásra készülődnek. Az emberek végső reménysége egy merész küldetés, melynek során az otthonukban keresik fel az Isteneket, hogy segítségüket kérjék. Izgalmas karakterek elképesztő kalandjai!

Wass Albert

Életem: voltam II.

A szerző valamikor Voltam címmel elkezdte önéletrajzi regényének megírását, ezt feljegyzései igazolják.

Szele Anna

Felejtsd el a Lajost!

Miközben a szerző rávilágít a harmincas évei elején járó Grét mindennapjaira, vívódásaira, érzelmeinek csapdáira, sejtelmesen beleszövi a mesébe a főhősnő kalandjait, élményeit, életének ellentmondásait. Az izgalmas történetet végig átszövi a markáns humor, amely által a mai magyar valóság még áttetszőbbé válik.

 

bikafalvi Máthé László Zoltán

Az ötórai nő

Valójában ki az ÖTÓRAI NŐ?

Ő az, aki bejárta a világot és mindenhol valami jót tapasztalt.

Történetei tele vannak a valóságon alapuló huncutsággal, humorral,

pikantériával, élményszerű szex-villanásokkal.

Minden története olyan, hogy az bárkivel megtörténhetett volna,

mégis vele és csakis vele történtek meg, ezért is izgalmasak.

Faragó Annamária

Háború és lélek

A Háború és lélek történelmi- és családregény, egy jász család életét meséli el Trianontól a kommunizmusig. A történet minden epizódja a Jászság egyik falujából indul és oda tér vissza.

Az író kitűnő érzékkel jeleníti meg, hogy a szerény anyagi körülmények között élő jászok hogyan nevelték gyermekeiket istenhitre, hazaszeretetre, munkára, tiszteletre. A főhős sorsát befolyásoló helyzetekben világossá válik, hogy miért tekinthetők a jászok „egyenes gerincű” embereknek.