Czotter József  Korpusz
 • Magyar alcím: A proletárdiktatúra kezdete idején Magyarországon
 • Kategória: Szépirodalom
 • Oldalszám: 108
 • Könyv kötése: keménytáblás
 • Könyv szélessége: 128 mm
 • Könyv magassága: 202 mm
 • Könyv súlya: 217 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9789638981004
Szépirodalom
Magánkiadás

Áttekintés a könyvről

Történik az 1950-es évek első felében, amikor a kommunista párt apparátusa az emberek értékrendjének megtörésével s a kapitalizmus erőinek felszámolásával a teljes hatalomátvételre tör megteremteni a proletárdiktatúra elsöprő önkényét – Szovjetuniót követve – Magyarországon.

Információ a könyvről

Ebben az időben, 1953-ban folyik Sztálin halálát követőn a szovjet kommunista párt központi  bizottságának titkára, Hruscsov és Berija belügyi és állambiztonsági miniszter – a szovjet polgárok tízmilliónak korábbi likvidálója – közötti harc, Sztálin utódjául hatalomba jutni.

A dráma cselekménye a megsemmisítendő volt polgári társadalom műszaki értelmiségi tagjainak s munkahelyi környezete személyeinek életét olyan pontosan bonyolítja, ahogyan az megtörtént – emberáldozatokkal a kényszerű létben.

A párt hierarchikus rendszerével olyan munkahelyi erőviszonyt akar létrehozni, amelyben az addigi értelmiségi  vezetőket kommunista párttag káderek váltják le.

1490 Ft
1192 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Mapco Scott

Árnylelkek pusztítása

Valaha a messzi múltban Földünk egyetlen nagy kontinensből állt, melyen két ország örökös harcot vívott. A történet a Pusztító Ötszázéves Háború után kezdődik, amikor az árnyak I. Vinhala király vezetésével mindent elsöprő támadásra készülődnek. Az emberek végső reménysége egy merész küldetés, melynek során az otthonukban keresik fel az Isteneket, hogy segítségüket kérjék. Izgalmas karakterek elképesztő kalandjai!

Wass Albert

Életem: voltam II.

A szerző valamikor Voltam címmel elkezdte önéletrajzi regényének megírását, ezt feljegyzései igazolják.

Szele Anna

Felejtsd el a Lajost!

Miközben a szerző rávilágít a harmincas évei elején járó Grét mindennapjaira, vívódásaira, érzelmeinek csapdáira, sejtelmesen beleszövi a mesébe a főhősnő kalandjait, élményeit, életének ellentmondásait. Az izgalmas történetet végig átszövi a markáns humor, amely által a mai magyar valóság még áttetszőbbé válik.

 

bikafalvi Máthé László Zoltán

Az ötórai nő

Valójában ki az ÖTÓRAI NŐ?

Ő az, aki bejárta a világot és mindenhol valami jót tapasztalt.

Történetei tele vannak a valóságon alapuló huncutsággal, humorral,

pikantériával, élményszerű szex-villanásokkal.

Minden története olyan, hogy az bárkivel megtörténhetett volna,

mégis vele és csakis vele történtek meg, ezért is izgalmasak.

Faragó Annamária

Háború és lélek

A Háború és lélek történelmi- és családregény, egy jász család életét meséli el Trianontól a kommunizmusig. A történet minden epizódja a Jászság egyik falujából indul és oda tér vissza.

Az író kitűnő érzékkel jeleníti meg, hogy a szerény anyagi körülmények között élő jászok hogyan nevelték gyermekeiket istenhitre, hazaszeretetre, munkára, tiszteletre. A főhős sorsát befolyásoló helyzetekben világossá válik, hogy miért tekinthetők a jászok „egyenes gerincű” embereknek.