A sorozat 2. kötete
Móczár István, Róka Ildikó
Halételek
PETYEG és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 2. kötet
Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők” című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig új ízek, hagyományok, és helyi látványosságok után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj – az Önök kitartó támogatása és a Duna Könyvklub bizalma jóvoltából – most valóra vált! A filmsorozat legjobb receptjeit találhatják meg ezúttal könyvsorozatban, írott formában. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben. Higgyék el, óriási sikereket arathatnak, ha tesznek egy próbát a konyhában, és hallgatnak azokra, akik ezeket az ételeket szüleiktől, nagyszüleiktől tanulták. Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske! A sorozat tervezett kötetei: 1. kötet ÉTELEK ADVENTTŐL VÍZKERESZTIG - TÖLTÖTT CSUKA és a többiek – Az első 10. kötet helyszínei térképen: http://goo.gl/etPC5G 11. kötet RÉTESEK - TOTYOGÓS és a többiek A Kiadó a sorrend változtatásának jogát fenntartja!
| |||||||||
|
PETYEG és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 2. kötet
BÖLLÉRJÓZANÍTÓ és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 4. kötet
CICVARA és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 6. kötet
HÓLABDA és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 8. kötet
DARUNYAK és a többiek
Ízőrzők szakácskönyvsorozat 10. kötet
Ebben a kötetben az Ízőrzők televíziós sorozat réteseinek legjavát találják. Készíthetjük sósan: pörkölttel, krumplival, vagy zöldségekkel töltve. Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Készítsük hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve, ha nagy elismerésre vágyunk.