Sándor György  Horthy, Kádár
  • Magyar alcím: Hasonlóságok és különbségek
  • Kategória: Történelem, politika
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv hossza: 225 mm
  • Könyv szélessége: 155 mm
  • ISBN/ISSN: 9789636951578
Történelem, politika

Áttekintés a könyvről

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Információ a könyvről

Sándor György magyar tanár, korábban rádió és televízió műsorok szerkesztője.

A XX. század máig ható két politikusa, Horty Miklós és Kádár János gyakorlatában vet fel érdekes hasonlóságokat Machiavelli segítségével. Max Weber, Le Bon, Freud szólnak a politikus és a tömeg kapcsolatáról. A szerző bizonyítja, hogy a globalizáció már az őskor óta tart, és a nagy technikai, tudományos forradalmak viszik előre. Arisztotelésztől Marxon át a ma tudósainak legjavára támaszkodik a kérdések megválaszolásában. Elgondolkodtató témák, érdekfeszítően, közérthetően.

2498 Ft
1998 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Regös István

A megfagyott idő I.

A 83. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ALKALMÁBÓL!
Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1954-2003

A tizedik kötet az 1954-től 2003-ig történt eseményeket öleli fel. Az olvasó bepillantást nyerhet a hatnapos háború, a Tét-offenzíva valamint a Falkand-szigeteki háború stratégiai részleteibe. Végigkövethetjük a 8 évig tartó irak–iráni háborút is, csakúgy, mint a II. Öböl-háborút és a kötetet záró 2003-ban kezdődő iraki háborút.

Csak díszdobozban kapható!

Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1942-1945

A kilencedik kötetben folytatódik és befejeződik a második világháború. Olyan emlékezetes eseményeit vonultatja fel a könyv, mint a sztálingrádi csata, amely fordulópont volt az európai hadszíntéren, csakúgy, mint a normandiai partraszállás, amit a világtörténelem egyik legnagyobb akciójaként emlegetnek. A kötet az okinawai csatával zárul.

Csak díszdobozban kapható!Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1914-1942

A nyolcadik kötet az első világháború emlékezetes csatáit vonultatja fel az olvasóknak a liége-i csatától a második marne-i csatáig bezárólag, valamint bevezeti a második világháborút olyan nevezetes események bemutatásával, mint a dunquerque-i és a Pearl Harbor-i csata.

Csak díszdobozban kapható!