Dr. Kolimár György  75 esztendőm közérdekű tanulságai
  • Kategória: Történelem, politika
  • Oldalszám: 352
  • Könyv kötése: keménytáblás
  • Könyv szélessége: 155 mm
  • Könyv magassága: 225 mm
  • Könyv súlya: 626 gramm
  • Bizományos értékesítés: Van
  • Rendelhető: Igen
  • Vonalkód: 9789638684066
  • ISBN/ISSN: 9638684062
Történelem, politika

Áttekintés a könyvről

Háromnegyed évszázadot megélt hazai korosztályunk jellemző felfogására, törekvéseire, lehetőségeire és szorgalmas munkásságára vonatkozó nézetek humorral fűszerezett, szépirodalmi igényű összegezése, a Szerző élettapasztalata alapján.

Információ a könyvről

A Szerző figyeli a híreket, olvassa az újságokat, és ugyanúgy, mint bármelyikünk, el is gondolkodik a látottakon, hallottakon.

A rendszerváltoztatás utáni politikai közéletről ugyanúgy véleményt mond, mint a reklámokról és a szórakoztatóiparról; a szabadság, egyenlőség, testvériség elvének mai érvényességéről és a közbiztonságról; a szerződéses katonaságról és utazásairól.

Semmi sem kerüli el boncoló figyelmét. A mai megosztott országban tud semleges maradni, aki végre a tanulságokat firtatja; világot látott, széles műveltségű ember tapasztalatával mond véleményt közös dolgainkról.

1998 Ft
1598 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Regös István

A megfagyott idő I.

A 83. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ALKALMÁBÓL!
Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1954-2003

A tizedik kötet az 1954-től 2003-ig történt eseményeket öleli fel. Az olvasó bepillantást nyerhet a hatnapos háború, a Tét-offenzíva valamint a Falkand-szigeteki háború stratégiai részleteibe. Végigkövethetjük a 8 évig tartó irak–iráni háborút is, csakúgy, mint a II. Öböl-háborút és a kötetet záró 2003-ban kezdődő iraki háborút.

Csak díszdobozban kapható!

Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1942-1945

A kilencedik kötetben folytatódik és befejeződik a második világháború. Olyan emlékezetes eseményeit vonultatja fel a könyv, mint a sztálingrádi csata, amely fordulópont volt az európai hadszíntéren, csakúgy, mint a normandiai partraszállás, amit a világtörténelem egyik legnagyobb akciójaként emlegetnek. A kötet az okinawai csatával zárul.

Csak díszdobozban kapható!Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1914-1942

A nyolcadik kötet az első világháború emlékezetes csatáit vonultatja fel az olvasóknak a liége-i csatától a második marne-i csatáig bezárólag, valamint bevezeti a második világháborút olyan nevezetes események bemutatásával, mint a dunquerque-i és a Pearl Harbor-i csata.

Csak díszdobozban kapható!