Írói munkaközösség  Világtörténelem, 1914-1942
 • Sorozat:
  Nagy csaták
  8. kötet
 • Eredeti cím: 100 Battles
 • Kategória: Történelem, politika
 • Oldalszám: 88
 • Könyv kötése: keménytáblás
 • Könyv szélessége: 208 mm
 • Könyv magassága: 284 mm
 • Könyv súlya: 437 gramm
 • Áfa: 5%
 • Bizományos értékesítés: Van
 • Rendelhető: Igen
 • ISBN/ISSN: 9786155013928
Történelem, politika

Áttekintés a könyvről

A nyolcadik kötet az első világháború emlékezetes csatáit vonultatja fel az olvasóknak a liége-i csatától a második marne-i csatáig bezárólag, valamint bevezeti a második világháborút olyan nevezetes események bemutatásával, mint a dunquerque-i és a Pearl Harbor-i csata.

Csak díszdobozban kapható!


Információ a könyvről


Tartalma:


A liége-i csata 1914. augusztus 5-17.
A német hadsereg támadása a liége-i belga erődrendszer ellen. Az első világháború első csatája, amely a németek győzelmével végződött.

A gallipoli-i csata, más néven a Gallipoli-félsziget ostroma 1915. február 18 - 1916. január 9.
Az antant erői a szerbek tehermentesítése érdekében megpróbálták elfoglalni a Dardanellákat. A török hadsereg sikerrel védekezett a Gallipoli-félszigeten partra szállt antant erőkkel szemben.

A verduni csata 1916. február 21 - december 18.
Az I. világháború egyik fontosabb csatája volt a nyugati fronton, amely Verdun-sur-Meuse közelében, északkelet Franciaországban tíz hónapig tartott, így a világ leghosszabb csatái között emlegetik.

A jütlandi, más néven skagerraki tengeri csata 1916. május 31. - június 16.
Az I. világháború legnagyobb tengeri csatája, amelyben a német flotta taktikai győzelmet aratott.


A somme-i csata, más néven somme-i támadás 1916. július 1 - november 18.
 Ez volt a háború egyik legvéresebb csatája, mivel a két oldal veszteségei meghaladták a 1,5 millió főt halottakban, sebesültekben és hadifoglyokban. A Some folyó menti csatákban jelentek meg először a harckocsik.


A caporettoi áttörés 1917. október 24. - november 19.
Az Osztrák - Magyar Monarchia és Németország csapatai Caporettónál áttörték az olasz frontvonalat és Velence irányába folytatták a támadást. A hadműveletet az I. Piavei csata (1917. november 12. - december 2.) zárta le, ahol megállították a központi hatalmak előrenyomulását.


A második marne-i csata 1918. július 15 - augusztus 6.
A német csapatok július közepén indított támadásakor újra megközelítették Párizst, de az antant csapatok megállították az offenzívát. Az Amiens-nél indított ellentámadás végleg áttörte a német arcvonalat, s a német csapatok megkezdték a visszavonulást.


A dunkerque-i csata 1940. május 26. – június 4.
A dunkerque-i csata Franciaország lerohanásának jelentős hadművelete volt. Támadó erői bekerítették a La Manche csatorna partján lévő francia–brit erőket.


A Pearl Harbor-i csata 1941.december 7.
A japán flotta repülőgépei három hullámban megsemmisítették az Egyesült Államok Csendes Óceáni flottájának legnagyobb részét. Az USA belép a II. világháborúba.


A Bir Hakeim-i csata 1942. május 26 - június 11.
Az Erwin Rommel vezette Africacorps és az olasz csapatok Tobrukot megkerülve Bir Hakeimnél áttörték az angolok és a szabad francia csapatok vonalait, akik kénytelenek El-Alameinig hátrálni.

1695 Ft
1356 Ft
20 %
Ajánlott könyvek

Regös István

A megfagyott idő I.

A 83. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ALKALMÁBÓL!
Látogassa meg a kiadó Facebook oldalát!

Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1954-2003

A tizedik kötet az 1954-től 2003-ig történt eseményeket öleli fel. Az olvasó bepillantást nyerhet a hatnapos háború, a Tét-offenzíva valamint a Falkand-szigeteki háború stratégiai részleteibe. Végigkövethetjük a 8 évig tartó irak–iráni háborút is, csakúgy, mint a II. Öböl-háborút és a kötetet záró 2003-ban kezdődő iraki háborút.

Csak díszdobozban kapható!

Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1942-1945

A kilencedik kötetben folytatódik és befejeződik a második világháború. Olyan emlékezetes eseményeit vonultatja fel a könyv, mint a sztálingrádi csata, amely fordulópont volt az európai hadszíntéren, csakúgy, mint a normandiai partraszállás, amit a világtörténelem egyik legnagyobb akciójaként emlegetnek. A kötet az okinawai csatával zárul.

Csak díszdobozban kapható!Írói munkaközösség

Világtörténelem, 1862-1905

A hetedik kötetben folytatódik és befejeződik az amerikai polgárháború. Az amerikaiak után visszatérünk az európai hadszínterekre: a sedan-i csata után III. Napóleon fogságba esik és Párizsban kikiáltják a köztársaságot.

Csak díszdobozban kapható!