Bóta Gábor
Vissza

1957. október 30-án született, újságíró. Az ELTE Bölcsészkarát végezte. Vitray Tamás riporterstúdiójába járt. Dolgozott az Egyetemi lapoknál, a Népszabadságnál, 1991-től a Magyar Hírlap munkatársa.

Fôleg színházi témájú interjúkat, kritikákat, riportokat ír. Nyolc évig a Rádióban volt külsős. A Magyar Televízió számára az éjszakai bárokról, a száz éves cirkusz-ról, a drámaíróversenyről készített riport-filmeket.

Több lapban publikál, régóta tanít. Mi van a maszk mögött?, Mi van az álarc mögött?, Arcok a Szkénéből, Szóváltások címmel jelentek meg könyvei.

Szerkesztője és társszerzője a Bessenyei, a Hofi, a Gálvölgyi című köteteknek. A BpTv-ben a Beszélgetés Tabuk nélkül című műsort vezeti 1999 óta.

Többek között vendége volt: Avar István, Bács Ferenc, Havas Henrik, Csukás István, Hernádi Gyula, Makk Károly, Darvas Iván, Jancsó Miklós, Kepes István, Ferrári Violetta, Gera Zoltán, Molnár Piroska, Polgár László, Sas József, Sándor Pál és Kishont Ferenc.

Bóta Gábor, Kárpáti György, Kőháti Zsolt

Agárdy

Agárdy Gábor A Nemzet Színésze volt.

Portré, visszaemlékezés

Bóta Gábor, Gyémánt László

Gyémántográfia

Gyémánt - nincs kortárs festőművész, aki nála élesebb szemmel tekintene körül e világban és mondana ítéletet az őt körülvevő valóságról.

Művészetek

Bóta Gábor

Új beszélgetések

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

Portré, visszaemlékezés

Bóta Gábor

Koltai Róbert - Pogány Judit

Koltai Róbert és Pogány Judit két közismert, közkedvelt ember, két színész. Fiatalkoruk óta összeköti őket a sorsuk, pályájuk, magánéletük. Több közös szerepük volt színpadon, filmen, tévében, de gyakran, éppen a mesterségük miatt, alig találkoznak. A könyvben, amely sok fotóval illusztrálja szakmai és magánéletüket, mindenképpen együtt vannak.

Portré, visszaemlékezés
Portré, visszaemlékezés

Bóta Gábor, Földes Anna, Gervai András, Szigethy Gábor

Bessenyei

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

 

A Nemzet Színészei sorozat tagja. Kivételesen szépen megkomponált mű.

Portré, visszaemlékezés
Az oldal tetejére
Vissza