Nemere István
Vissza

Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2011-ig közel 500 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord.

Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegy milliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Klub eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére.

A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Forrás: Wikipédia

Nemere István

A sátán kódja

Nemcsak a pokolbéli, negybetűs Sátán járkálhat a itt közöttünk. A regény A. Filanton professzor elméletéből indul ki, amely szerint a nemzedékről nemzedékre öröklődő Rossz összegyűlik genetikailag is, a bűnöző hajlamú családok utódaiban végül ember-sátánokat termel ki. Ezek a mindenkinél gonoszabb emberek már csak a pusztítás kedvéért is ölnek… A városban egy napon elszabadul a pokol.

Krimi
Vissza