Szegő András
Vissza

Szegő András (Budapest, 1948. március 24. – ) újságíró, publicista. Beceneve: az Interjúkirály.

Tanulmányait a Szemere Bertalan Általános Iskolában kezdte. 1964-ben, a Kossuth Gimnáziumban érettségizett. Ezután tanult közgazdásznak, járt az ELTE-re és a Testnevelési Főiskola sportvezető szakára, de tanulmányait sehol nem fejezte be.

1970 és 1992 között a Képes Sport munkatársa, a birkózás, a súlyemelés és az ökölvívás szakírója volt. Külsős munkatársként az MTV sportközvetítéseiben is részt vett.

1994 óta a Nők Lapja szerzője, publicisztikái, riportjai, interjúi hétről hétre olvashatók. A Sport Plusz című lapban is rendszeresen jelennek meg cikkei. Több filmben is kapott kisebb szerepeket (A turné, Redl ezredes, Sorstalanság, Zsaruvér és csigavér 3. - A szerencse fia, Zsiguli).

2003-ban jelent meg Magánybeszélgetések című interjúkötete. 2008-ban látott napvilágot Antal Imréről szóló könyve, amely pályatársakkal, barátokkal készült interjúkat tartalmaz. Feleségével, Évával 1978-ban ismerkedtek meg. Két fiuk született: János 1982-ben, Andor 1986-ban.

Művei

Magánybeszélgetések (2003)
mindenidok.hu (2008)
Antal Imre (2008)
Madár - 12 Menet Erdei Zsolttal (2010)
Bombasiker (2011)

Díjai

Táncsics Mihály-díj (1993)
Feleki László-díj (1999)
Joseph Pulitzer-emlékdíj (2002)
Prima Primissima díj (2008)

Forrás: Wikipédia, origo.hu

Szegő András

Bombasiker

Mi a siker titka? – tették fel ezerszer a kérdést sikeres embereknek.

Portré, visszaemlékezés

Bujtor Anna, Bujtor István, Dalia László, Gajdó Tamás, Szegő András, Váczy András, Vig György

Bujtor - Ajándék CD-melléklettel

Sok szempontból különleges könyvet tart most kezében a kedves Olvasó. A könyv olvasása során megismerjük Bujtor Istvánt, az embert, és Bujtor Istvánt, a színész-rendezőt is. Sokrétű és jelentős személyiség volt Bujtor István.

Portré, visszaemlékezés

Szegő András

Antal Imre

Showman? Bohóc? Műsorvezető? Televíziós személyiség? Zongoraművész? Színész? Mindenesetre egy korszak meghatározó személyisége - róla beszélnek pályatársai, barátai.

Portré, visszaemlékezés
Az oldal tetejére
Vissza