Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ár:
3.495 Ft
2.796 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

XVI. Benedek - A világ világossága (Peter Seewald) Figyelem! Ez a könyv különleges kedvezménnyel is megrendelhető a weboldalunkon az - Extra akciós portré és szépirodalmi könyvek kategória - kötetei között!

Ár:
3.495 Ft
2.796 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Az egyháztörténetben korábban még sohasem esett meg, hogy egy pápa személyes és közvetlen interjú formájában megszólalt és válaszolt volna a feltett kérdésekre.

Az ebben a könyvben közzétett beszélgetés puszta tényének is már jelentős új hangsúlya van.

XVI. Benedek elvállalta, hogy szabadsága idején  rendelkezésemre áll és egy beszélgetés sorozatban készíthetek interjút vele. Ám mennyire lehetnek szabadok a kérdéseimre adott válaszai? - Peter Seewald a könyv szerzője.

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Részlet a könyvből: Egy pápának még pénztárcája sincs, nem is szólva a folyószámláról. Ez így van, vagy tévedek? 

– Igen, ez így van. Hát akkor legalább „odafentről” több segítséget és vigaszt kap, mint mondjuk egy egyszerű halandó? 

– Nem csak fentről. Annyi levelet kapok egyszerű emberektől, apácáktól, anyáktól, apáktól, gyermekektől, amelyben bátorítanak engem. Azt írják: „Imádkozunk érted, ne félj, mi szeretünk téged.” És gyakran még pénzt és kisebb ajándékokat is csatolnak a levélhez… 

– A pápa pénzt is kap? 

– Nem személy szerint én kapom. Azért küldik, hogy segíteni tudjak vele. És mélyen meg is érint, hogy egyszerű emberek azt mondják nekem: „Tudom, hogy Önnek sokszor kell segítenie, én is szeretnék egy kicsit hozzátenni ehhez.”

Ezenfelül a legkülönfélébb biztatások is érkeznek. Ott vannak a szerdai általános kihallgatások, amelyeknek a végén személyes találkozásokra is sor kerül.

Öreg barátok írnak, olykor meg is látogatnak, jóllehet ez egyre nehezebbé vált. Mivel mindig érzem a „felülről jövő” biztatást is, az imádságban megélem az Úr közelségét, s az egyházatyák olvasása közben felragyog előttem a hit szépsége, végső soron a biztatások egész koncertjében van részem. 

– Megváltozott a hite azóta, hogy legfőbb pásztorként visel felelősséget Krisztus nyájáért? Néha az az ember benyomása, hogy valahogy titokzatosabb, misztikusabb lett. 

– Nem vagyok misztikus. Azonban igaz, hogy az embernek pápaként még több oka van az imádságra és a teljes Istenre hagyatkozásra. Látom ugyanis, hogy majdnem minden, amit meg kell tennem, olyasvalami, amire önmagamban egyáltalán nem vagyok képes.

Már ezáltal is mintegy kényszerítve vagyok, hogy az Úr kezébe adjam magam, és azt mondjam neki: „Tedd meg te, ha ez a te akaratod!” Ebben az értelemben az imára és az istenkapcsolatra most még inkább szükségem van, mint korábban, de mindez valahogy természetesebbé és magától érthetővé is lett. 

– Másként megfogalmazva: jobb a „telefonösszeköttetése” az éggel, vagy van valamiféle „hivatali kegyelem”? 

– Igen, olykor mintha tényleg ezt érezné az ember. Úgy értem: most megtehetek valamit, ami egyáltalán nem tőlem eredt.

Ráhagyatkozom az Úrra, és észreveszem: igen, itt működik a segítség, megtörténik valami olyan, ami nem belőlem fakad. Ebben az értelemben mindenképpen megtapasztalom a hivatallal járó kegyelmet.

Paraméterek

Magyar alcím Beszélgetés Peter Seewalddal
Kategória Portré, visszaemlékezés
Oldalszám 236
Könyv kötése keménytáblás
Könyv szélessége 155 mm
Könyv magassága 225 mm
Könyv súlya 499 gramm
Áfa 5%
ISBN/ISSN 9786155129674

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!